Gençler Bilgi Yarışmasında yarıştı

27 Şubat 2019 18:25

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat yarışmaları bünyesinde Kim Bilir sloganıyla gerçekleştirdiği Gençler Arası Bilgi Yarışması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 6 Mart Spor Salonunda yapıldı.

Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında ilk yarışma olan Gençler Arası Bilgi Yarışması Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen Bilgi Yarışmasının Lise kategorisi 10.00'da, Üniversite kategorisi 13.30'te gerçekleştirildi.

"Kim Bilir" sloganı ile 14-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltildi.

Saat 10.00'da başlayan lise kategorisinde 56 grubun katıldığı yarışmada Grup Ansefalon birinci, Grup Ehlikeyf ikinci, Şarkikaraağaç ASML üçüncü oldu.

Saat 13.30'da başlayan üniversite kategorisinde 7 grubun katıldığı yarışmada ise Beyin Fırtınası birinci, Muhteşem Üçlü ikinci, Grup Anka ise üçüncü oldu.

Lise kategorisinde birinci olan Grup Ansefalon ile Üniversite kategorisinde birinci olan Grup Beyin Fırtınası 25 Nisan 2019 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Bölgesi Grup Finallerinde Isparta'yı temsil edecek.

Bu haber 358 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...