“Başkanım biz sözünüze güveniyoruz, Noterden falan bir şey istemiyoruz”

1 Mart 2019 18:32

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehirde bulunan motor sporları kulüplerinin davetine katıldı. Başkan Günaydın burada motorcu montu giyerek, direksiyon başına geçti. Hız tutkunları için talep edilen ebatlarda bir pist yaptığını dile getiren ve bu pistin uzatılması isteğine ‘niye seçim yaklaşınca bunu söylüyorsunuz. Daha önce söyleseniz de bugüne kadar yapılmış olurdu’ diyen Günaydın’a sporcular ‘Başkanım biz sizin sözünüze güveniyoruz, noterden falan bir şey istemiyoruz’ şeklinde cevap verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Racing, Spartan Riders, Türk Riders ve SDÜ Motor Spor Kulüplerinin davetine katıldı. Başkan Günaydın, motor sporları yapan  gençlerin taleplerini dinledi, ardından da motorcu montunu giyerek direksiyon başına geçerek basına poz verdi.

Motor sporları kulübü adına konuşan Tolgahan Toker, Başkan Günaydın’ı aralarında görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirirdi. Toker, “Isparta’da dört motosiklet kulübü üyeleri olarak başkanımızı ağırlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

KASİS BİR MARİFET KABUL EDİLİYOR

AMA ÇARE YOK, HIZLI GİDİLİYOR

Isparta’da caddelerde yapılan kasislerden sürücülerin memnun olmadığını bildiğini ancak kasis yapılması noktasında da her gün belediyeye yoğun talepler aldıklarını dile getiren Günaydın, bunun hem sürücüler hem yayaların kurallara uyması ile aşılabileceğini dile getirdi. Driftçilere ağır cezalar getirildiğini aynı şekilde şehirdeki hız limitlerine uyulması noktasında da yaptırımların arttırılması, sürücü ve yayaların kurallara uyması halinde kasis yapma olayının da ortadan kalkabileceğini aktardı. Günaydın, “Bu gerçekleşirse bu kasislerin hepsini kaldırabiliriz. Her gün kasis yapa yapa bıktık. Kasis bir marifet kabul ediliyor. Ama çare yok, hızlı gidiliyor. Kasislerden dolayı benim yaptığım yolların da bir anlamı kalmıyor. Bu bir özeleştiri” şeklinde konuştu.

BENDEN TALEP EDİLEN EBATLARDA BİR PİST YAPTIM

Gençlerin heyecana da ihtiyacının olduğunu bildiğini, hız tutkunlarının da bulunduğunu dile getiren Günaydın, “Bende motor kullansam sonuna kadar bir hız denemesi yaparım, bu da var” derken, bu noktada hız tutkunları ve motor sporları için talep üzerine yaklaşık 6 yıl önce bir pist yaptıklarını ancak bunun kullanılmadığını söyledi. Birilerinin de ‘pist yapacağım’ dediğini hatırlatan Günaydın, bu pistin var olduğunu, eksiklikleri varsa onların da giderilebileceğini dile getirerek, “Benden talep edilen ebatlarda bir pist yaptım” derken, sporcular bitişten sonra durma mesafesinin biraz daha uzatılmasını talep etti.

BİRLİK OLAN YERDE GÜZELLİK OLUR, BEREKET OLUR

Bu talebin bugüne kadar bekletilmesine anlam veremediğini ve ‘Niye seçim yaklaşınca bunu söylüyorsunuz. Daha önce söyleseniz de bugüne kadar yapılmış olurdu’ diyen Günaydın’a sporcular ‘Başkanım biz sizin sözünüze güveniyoruz, noterden falan bir şey istemiyoruz’ şeklinde cevap verdi. Pist yapımı noktasında o gün kendisinden ne istenirse o projeyi uyguladığını hatırlatan Günaydın, “İstenilenin aynısını yaptım. Bana teknik bir arkadaş getirin, elimiz bulaşmışken güzel bir şey yapalım. Bunlar güzel şeyler yapılması lazım. Dört kulübün bir araya gelmiş olması birlik ve beraberlik açsından güzel bir olay. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde güzellik olur bereket olur. ” görüşlerinde bulundu. 

Program bitişinde ise motorcuların ısrarı üzerine motorcu montunu giyen ve direksiyona geçen Başkan Günaydın basına poz verdi.

Bu haber 343 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...