Eğirdir Anma ve Kutlama programlarına hazırlanıyor

5 Mart 2013 19:37

Eğirdir’de kutlama ve anma programları için hazırlıklar sürdürülüyor. İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın Başkanlığında yapılan toplantıda sırasıyla 6 Mart Günü kutlanacak Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişi, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı ile 18 Mart Şehitler Günü anma programları için ön hazırlıklar yapıldı.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Dağ Komando Okulu Eğitimi Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, bazı daire amirleri ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda yapılan görüşmelere göre, Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişinin 83. yıldönümü 6 Mart 2013 Çarşamba günü coşkuyla kutlanacak. Bu yıl kutlama programlarının daha renkli geçeceği belirtilirken top atışları yapılacak.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak program Belediye Kervansaray Toplantı Salonu’nda devam edecek.

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında program düzenlenecek. 12 Mart 2013 Salı günü saat 09:00’da Belediye Kervansaray Toplantı Salonu’nda düzenlenecek programda İstiklâl Marşımızın önemine vurgu yapılacak. Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadıkları da öğrenciler tarafından hazırlanacak gösterilerle sahnede sunulacak. 

18 Mart Şehitler Günü Eğirdir’de tören ve çeşitli faaliyetlerle icra edilecek. Dağ Komando Okulu Eğitimi Merkezi Komutanlığı Şehitliği’nde başlayan ilk törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği sırasıyla çelenklerini sunacaklar.

Saygı duruşu, saygı atışının yapılması, İstiklâl Marşı’nın söylenmesi, mesajların okunması, günün mânâ ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından topluca Askerî Şehitlik ziyaret edilecek. Daha sonra saat 11.00’de Belediye Kervansaray Toplantı Salonu’nda özel anma programı halka açık olarak gerçekleşecek.

Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinde Beyaz Treniyle istirahat ettiği tarihi tren köprüsü Türk Bayraklarıyla donatılıp Salondaki programa katılanlarla tren köprüsüne çıkılacak. Başkan Özmeral, yeni bir uygulama olacak Tren Köprüsü ile ilgili bütün hazırlıkların Belediye tarafından yapılacağını belirtti.

            

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...