Vali Seymenoğlu’ndan 6 Mart mesajı

6 Mart 2019 16:20

Vali Seymenoğlu’nun mesajı şöyle: “Bütün hayatı mücadele içinde geçen ATATÜRK, çağdaşlaşmaya yönelik tüm enerjiyi milletten alan, milletle birlikte yaptığı inkılaplarla birleştirici özelliği ile büyük ve eşsiz bir devlet adamıdır.

 Çok zor günlerde, kesin kararlılıkla Türk halkına önderlik ederek bağımsızlığa kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ilimizde ağırlamanın onurunu 89 yıldır yaşıyoruz.

Atatürk, Ülkenin durumunu anlamak ve değerlendirmek için yurt gezilerine çıkar, millete düşüncelerini açıklar, nasihatler ederdi. Milletin O’na sevgisinin ve bağlılığının sayısız nedenleri vardır. En önemlisi ise milletin sorunlarına önem vermesi ve o sorunları çözmeye çalışmasıdır. O’nun vatan ve milletten başka hiçbir düşüncesi ve sorunu yoktur.

Mustafa Kemal ATATÜRK, 1931 yılına kadar 19 yurt gezisine çıkmış ve bunlardan biri olan 6 Mart 1930 Perşembe günü Eğirdir üzerinden Isparta’ya gelmiştir. Isparta’nın halkını ve doğasını çok beğenmiş ve ziyaretinde sık sık dile getirmiştir.

Isparta halkı tarafından, 6 Mart, birlik ve bütünlük yönündeki duygunun ifade edildiği çok önemli ve değerli bir gün olarak benimsenmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ilimize teşrifi, Anadolu'nun bütününde vatandaşla birlikte, onların fikirlerini, inançlarını ve duygularını alarak, bir yönetim sistemi oluşturması açısından tarihi bir öneme sahiptir.

Isparta halkı, onun çizdiği yoldan ve Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeden, birlik ve beraberlik ruhuyla, bugün de vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma azmi ve kararlılığındadır.

 6 Mart tarihi, Isparta’nın gurur duyduğu günlerden biri olması nedeniyle her yıl Isparta halkı tarafından büyük bir coşkuyla kutlanmakta ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yâd edilmektedir.

Bu haber 258 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...