Davrazspor üzerine

6 Mart 2019 16:33

Sezon başında Isparta Davrazspor'un şampiyon olamayacağı belliydi. Bu sene geçmişten ders alınır belki dediğimiz sene de Sportif Direktör olarak getirilen Polat Çelebi, tavırları ve yaptıklarıyla daha ligin hazırlık kampı süresince kentin tepkisini çekmişti. Spor kamuoyu bu ismi kabullenmemişti. Sportif Direktör mü? Teknik Direktör mü? Yorumların yapıldığı dönemde daha hazırlık maçlarında Çelebi’nin bileti kesildi.

Sezon başında bir çok teknik adamla görüşüldü. Teknik kadro yapılanmasında büyük hatalar yapıldı. Transferi  Çelebi yaparken takım Mehmet Akdülger’e verildi.  Akdülger ise tek bir futbolcu getirmedi, getirtilmedi.

Düşünün sezon başında 4 sağ bek vardı.  Hasan Tosun, haftalarca ters ayakla oynadı.

Yazık oldu. Bu tablo sezon başında belliydi.

Gelelim bir diğer konuya: Isparta Davrazspor Kulüp Başkanı Ali Bolat, Galip Küçükyaman ve 5-6 yönetici dışında ortada yönetici görmedik.

Sosyal medyada gösteriş yapan bazı şahıslar bu ekibin yöneticisi olmasına rağmen takıma katkısı yok denecek kadar azdı.  Şov yapmakla bu işler olmuyor…

Halbuki maddi gücü çok daha az olan yöneticiler hem kombine bilet sattılar, hem kamp masraflarını karşıladılar hem de takıma maddi ve manevi destek oldular.

“O sene bu sene” sloganıyla çıkılan yolda ilk haftalarda yaşanılar kayıplar camiayı ümitsizliğe itti. Daha sonra göreve getirilen Teknik Sorumlu Hakan Şimşek yönetimindeki Isparta Davrazspor, 8’de 7 yaparken şampiyonluğun en güçlü isimlerinden birini almıştı. Şimşek’le yolların ayrılmasının ardından takım düşüşe geçerken özellikle santrfor transferinin yapılmaması başarısızlıkta etkili odu.

                Ve Isparta Davrazspor’dan çok daha az para harcayan takım Bucak Belediye Oğuzhanspor bugün bitime 6 hafta kala 9 puan önde. Türkiye genelinde haftalardır para alamayan takımların futbolcularından çıt çıkmazken Davrazspor’da ufak tefek sıkıntılar büyük sorun varmış havasına sokuldu.

                Hele hele sezon bitmeden 3-5 kuruş alacağı olup da şehri terk edenleri de unutmamak lazım. Isparta Davrazspor formasının bir ağırlığı var. Bu ağırlığı taşıyan futbolcu kardeşlerimiz de vardı. İğneyle maça çıkıp son ana kadar mücadelesini sürdürenlere helal olsun. Ama takımı zor dönemde bırakıp kaçanlarda bu kulübün önünden geçemez, geçmemelidirler.

                Sonuç olarak Isparta Davrazspor için lig erken bitti. Şimdiden gelecek yılın planlaması yapılmalı. O nedenle 1 Nisan itibariyle Isparta Davrazspor tamamen Belediye bünyesine alınmalıdır. Ayrıca düzenli gelir kaynakları yaratılmalı ve tam anlamıyla şehre mal edilmelidir.

                Isparta Davrazspor’un bugünlere gelmesinde en büyük emeği olan kent büyüklerine sonsuz teşekkürler. Ve ilk yılki Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül, geçen yılki Kulüp Başkanı Mustafa Özaydın ve bu sezonki başkan Ali Bolat’a verdikleri destekleri için spor camiası minnettar. Gecesine gündüzüne katan memleket sevdasıyla yanıp tutuşan yöneticileri de unutmamak gerekiyor.

                Yeni sezonda artık bu şehre şampiyonluk yaşatın. İl statüsü nedeniyle Davrazspor’un şampiyon olmaması 1. Amatör Ekiplerini üzüyor. Ya Davrazspor’u şampiyon yapın ya da Bölgesel Amatör Lig’deki kontenjanı 2’ye çıkarın. Yazık değil mi Keçiborlu’ya, Yazık değil mi Emrespor’a, Yazık değil mi Gelendostspor’a!

 

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...