Isparta’nın en yeni sektörü

5 Mart 2013 19:44

Halk Eğitim Merkezi, Isparta ekonomisine büyük katkı sağlaması planlanan yeni bir sektörün tohumlarını ekti. Büyükhacılar Köyü’nde açılan Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursuna il genelinden çok sayıda vatandaş rağbet ediyor.

Isparta’da son zamanların revaçta sektörü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği konusuna Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de el attı. Merkez Isparta böyle bir sektörün oluşması ve Isparta’nın kazanması için bu anlamda kurs açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, kursu Büyükhacılar Köyü’nde açtıklarını bildirdi. Yaklaşık 1 ay sürecek kurs sonrası belge alan kursiyerler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından proje yapmaları dahilinde desteklenecekler.

KURSA İL GENELİNDEN KATILANLAR VAR

Kursa ilginin oldukça yoğun olduğunu belirten Arseven, “Kursa yaklaşık 60 kişi katıldı. Aslında çok önemli bir kursu açmış bulunuyoruz. Çünkü kursu başarıyla bitirenler TKDK’dan yüzde 50 devlet desteği alacaklar. Ayrıca Atabey ve Gönen ilçelerinde de bu kurs açıldı. Çünür Mahallesinden bile kursa katılan ve her gün Büyükhacılar Köyüne gidenler var. Böylelikle kursiyer bize değil biz kursiyerin ayağına gitmiş olduk. İlimiz coğrafi konum ve bitki örtüsü itibariyle aromatik bitkilere elverişli bir yer. Bunun değerlendirilmesi lazımdı ve kursumuzu açmış bulunuyoruz. Şu an revaçta olan bir sektör. Umarız Isparta’ya katma değer sağlayacak ürünlerin projelerin ortaya çıkmasına vesile oluruz” diye konuştu.

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...