Başkan Günaydın’dan ISUBÜ Rektörü Diler’e ziyaret

8 Mart 2019 18:14

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’e nezaket ziyaretinde bulundu. Rektör Diler, Başkan Günaydın’ın Isparta’ya verdiği hizmetleri, Ispartalı olarak bildiklerini ve takdir ettiklerini söyledi. Başkan Günaydın da, ISUBÜ’yü genç bir filize benzeterek, “İnşallah bu filiz de büyük bir çınar olsun. Isparta’mız bilim, üniversite kenti olsun istiyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISUBÜ’yü ziyaret etti. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’e makamında nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Günaydın ve beraberindekiler ayrıca üniversitenin bölümlerinde de çalışanlarla buluştu. Başkan Günaydın, ayrıca SDÜ Diş Hekimliği Fakültesini de ziyaret etti.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade ederek, “Başkanımızı yaklaşık 10 yıldan buyana tanımaktayız. Isparta’ya verdiği hizmetleri, Ispartalı olarak bilmekte ve takdir etmekteyiz. Yeni üniversitemize katkılarını eksiltmeden arttırarak devam etmesini bekliyoruz.

Yeni bir üniversiteyiz. Sayın başkanım Isparta interlandı bizim üniversitemize ait. Onun için sizlerle çok yakın diyalog içinde olmak durumundayız. Yakın dönemde üniversitemizin bir kısım yollarına kilit taşı hizmeti verdiniz. Onun için de teşekkür ediyoruz. Otobüs hizmetleri noktasında da güzel çalışmalarınız oluyor bundan dolayı da teşekkür ediyoruz, sizleri üniversitemizde ağırlamaktan şeref duyuyoruz” dedi.

ISUBÜ’de bulunmaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Başkan Günaydın da, karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduklarını dile getirdi. Günaydın, “Üniversitemizi yakından tanımak bizler için önemli. Yarın belediye başkanlığımıza devam ettiğimizde yardımlaşmalarımız daha da hızlı olur. Üniversitemizin bölümlerini de gezdik. Hocamıza teşekkür ediyorum. Yeni bir üniversite harekete geçiyor, onun için sevinçliyiz. Bu sevince ortak olmak için de buradayız. Bu üniversitemiz genç bir filiz, inşallah bu filiz de büyük bir çınar olsun istiyoruz. Isparta’mız bilim, üniversite kenti olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şehre büyük yatırımlar yaptıklarını, üniversitenin de kullanımında olacak 13 bin 500 metrekarelik Büyük Atatürk Kütüphanesinin projesinin hazırlandığından da bahseden Günaydın, yeni dönemin ilk projelerinden birinin de bu olacağını kaydetti. Günaydın, “Seçimden sonra kütüphanemizin hemen temelini atacağız. İçerisinde doktora tezinden, gurup ve tek kişilik çalışmaların da yapılacağı bir kütüphane kuruyoruz. Tüm Isparta’mızı kucaklayan bir kütüphane olacak. Isparta’mızın seviyesini yükseltecek çok miktarda projelerimiz var. Sayın Rektörümüze kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın, ziyaretin ardında fakültelerde akademik ve idari personelle bir araya geldi.

 

 

 

Bu haber 337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...