Türk Üniversiteli Kadınlar ile Türk Anneler Derneği’nden Günaydın’a ziyaret

9 Mart 2019 12:32

Türk Üniversiteli Kadınlar Isparta Şubesi ile Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Şehirdeki derneklerin yer taleplerine ilişkin değerlendirmede bulunan Günaydın, Fatih, Zafer, Bahçelievler gibi mahaller başta olmak üzere çevreye hizmet edecek 10 bin metrekarelik bir sosyal tesis yapımına başlayacaklarını ve böyle önemli derneklere de yer vereceklerini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın makamında önemli misafirlerini kabul etti. Başkanlık makamında gerçekleşen kabullerin ilki Üniversiteli Kadınlar Isparta Şubesi Başkanı Ayfer Türkkan ve yöneticiler oldu. Türkkan, dernekleri hakkında bilgiler verirken, “1949 yılında dönemin kadın hocaları tarafından kurulmuş köklü bir derneğiz. Türkiye’de 25 şubemiz var. Üniversite mezunu üyelerden oluşan derneğimizin amacı üniversite çağına gelmiş kız çocuklarına eğitimleri boyunca destek olmak” derken, Günaydın’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ayla Balcı da yönetici ve üyeleriyle yaptığı ziyarette, Günaydın’a başarı dileklerini iletti. Balcı, Başkan Günaydın’ın her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek, bir süre önce yeni yönetimin belirlendiğini kaydetti. Balcı, “Güven tazeledik, darısı size olsun diyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Etkinliklerimize her zaman katılıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da dernek başkanları ve yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün öneminden bahseden Günaydın, “Karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Kadınlarımızın hareketiyle bir memleket medeni olabilir. Kadınlarımızın her zaman ön saflarda olması gerekir. Her kadın bir annedir. Bu duyguda çok önemli ve yücedir. Türkiye’de bayanların önemle her yerde yer almaları gerekmektedir. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız bunun herkesim tarafından bilinmesini isterim” dedi.

Derneklerin yer taleplerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, Fatih, Zafer, Bahçelievler gibi mahaller başta olmak üzere çevreye hizmet edecek 10 bin metrekarelik bir sosyal tesis yapımına başlayacaklarını ve böyle önemli derneklere de yer ayrılacağını belirtti. Günaydın, “Annelerimiz bunu ilk kez burada ifade ediyorum, sizlere müjdeler olsun. Orada başka derneklerimizde olacak, her kes birbiri ile irtibatlı olacak. Sizlerin samimiyetiniz, güzelliğinizi, iyiliğinizi biliyorum. Isparta’mıza çok değişik yenilikler gelecek” ifadelerinde bulundu.

Görüşmelerin ardından Başkan Günaydın, bayanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek takdiminde bulundu.

 

Bu haber 317 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...