Peki, sorumlu kim?

5 Mart 2013 19:46

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’in “Belediye yeterince fırınları, lokantaları, dönercileri denetlemiyor. Denetlese de ceza yazmıyor” söyleminin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, asıl ceza yazma merciinin Tarım İl Müdürlüğü olduğunu, Belediyenin görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtmişti. Tarım İl Müdürü Cenk Şölen de denetimlerin tamamen Tarım İl Müdürlüğü’ne ait olmadığını ifade etti.

Isparta’da halk sağlığı konusunu yakından ilgilendiren denetim konusunda ayrılıklar yaşanıyor. Konunun tarafları deyim yerindeyse topu birbirlerine atıyorlar. Denetimlerin yeterince yapılmadığı sürecini Fırıncılar, Lokantacılar, Kasaplar, Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’in “Denetimler yeterince yapılmıyor” diyerek kendi üyelerini şikâyetiyle başlamıştı. Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, 5996 sayılı kanun gereği denetim yetkisinin kendilerinde olduğunu söyledi. Bununla ilgili müracaat sisteme düştüğü anda hemen denetim uzmanlarının ilgili yerleri denetlediğini bildiren Şölen, “Bir tane bile Alo 174’e düşen şikâyete kayıtsız kalamayız. Normal mutat denetimlerimiz var birde. Denetimlerimiz yapılır olumsuz durum varsa ceza işlem gerektiriyorsa gereken yapılır. Göz yumma gibi bir durum söz konusu olamaz. Ekibimin çalışmalarını takip ediyorum. Her işletmeye bir sefer mutlaka uğrarız, bir de şikâyet olursa gideriz. Yılda 1 kere 3500 işletmeyi 45 elemanla denetliyoruz. Bu denetim elemanlarımızın kapasitesi belli” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ UYANIK OLSUN

Şölen, işletmelerde sadece görsel denetim yapmadıklarını numune alarak laboratuara da gönderdiklerini belirterek “Sonuçlarına göre de teşekkür ederiz ya da ceza yazarız. Son 6-7 yıldır Bakanlık olarak vatandaşlarımızdan beklentilerimiz olumsuzlukları bizimle hemen paylaşmaları. Yani herhangi bir gıda ile alakalı olumsuzluk gördüklerinde Alo 174’e ihbar etmelerini istiyoruz. Burada isimler gizli kalıyor. Yani ihbar edenin kim olduğunu biz bilemiyoruz. Bu konuda rahat olsunlar. Ayrıca vatandaşlarımızın fahri müfettişlik yapmalarını istiyoruz ve uyanık olsunlar. Sadece Tarım İl Müdürlüğünün denetimiyle değil topyekûn bir mücadele gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...