“Ben bilirim dediğinizde STK’lar yoktur, biz biliriz dediğinizde STK’lar vardır”

9 Mart 2019 12:48

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kent Konseyi Değişim Platformu’nu ziyaretinde “Şehrin nereye gitmesine hep birlikte karar vereceğiz. Aynı masada oturup sorularını çözeceğiz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kent Konseyi’nde Değişim Zamanı Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Platform adına konuşan Ahmet  Bayram, “Kent Konseyi, Isparta’da 6 yıl gecikmeli kuruldu. 148 temsilcimiz olan hem yerel hem kamu hem STK temsilcilerini barındıran bir kuruluş. 2017 yılında aday olarak seçim yarışına girdik. Bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Kamuoyundan da destek alamadık. Tek aday olarak seçimlere giderek son gecede delege listelerinin değiştirilmesi ile seçimi 5 oyla kaybettik. Ancak mahkemeye başvurduk haklılığımız tescil edildi.  Şimdi de çok mutluyuz. Seçim kampanyasına başladığınızda birlikte yöneteceğiz birlikte büyüyeceğiz sloganınız bizleri çok mutlu etti. Çünkü Kent Konseyi de bu amaçla oluşturulan bir konsey. Yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşları olayın içinde olmalı, proje üretmeli ve orta akılla sonuca gidilmeli. Sizler bu vizyonu paylaştığınız için bu konuda içimiz çok rahat. Bizler sizin gibi vizyoner, gelişimden yana bir belediye başkanıyla çalışmak isteriz. Biz Kent Konseyi olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan ama her siyasi partinin temsilcisinin fikirlerini barından bir Kent Konseyi hayal ediyoruz. Isparta’nın temel sorunlarına çözüm  üretecek  projeler üretmek istiyoruz. Kent Konseyi’nin ileride elde edilecek başarılarda katkısının çok büyük olacağını düşünüyoruz.  Sizlerin de destek olacağına inanıyoruz. Bizim ortak noktamız Isparta ve Isparta’nın sorunlarına çözüm üretebilmektir” dedi.

FİKİRLERİNİZE AÇIĞIZ AYNI MASADA

 OTURUP ISPARTA’YA YÖN VERECEĞİZ

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de  Isparta için gönülden çalışmanın önemine vurgu yaptı. Başdeğirmen, “Gönüllülük esasına dayalı olan bir sivil toplum kuruluşundan gelen biri olarak sizlerin yaptığı çalışmanın önemini biliyorum. 15 yıl boyunca ITSO’da yöneticilik yaptım. Orada  ne yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri her türlü huzur hakkı, harcırah imkanına sahip olmasına rağmen hiçbir arkadaşımız  bu hakları kullanmadı.  Sizin Isparta’ya katkı sağlama, refah şartlarını yükseltemeye katı sağlamaktan başka amacınız yok. Şehrin sorunlarıyla ilgilenen pek çok kuruluş var. Sizler bu kuruluşların üstünde çatı kuruluş fonksiyonu üstlenmiş durumdasınız. Geçmişte ne sıkıntılar yaşadığınızı biliyorum.  Eğer fikirlere açık değilseniz, birlik beraberlik içinde çalışmayla alakalı yüreğinizde bir şey yoksa STK’larla çalışamazsınız. Ben bilirim dediğinizde STK’lar yoktur. Biz biliriz dediğinizde STK’lar vardır. Biz ‘biz biliriz’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Fikirlere açığız. Şehrin nereye gitmesine hep birlikte karar vereceğiz. Aynı masada oturup sorularını çözeceğiz” diye konuştu.

Bu haber 356 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...