Halil Hamit Paşa Kütüphanesi tamam ya SD Kültür Merkezi binası?

5 Mart 2013 19:47

16 yıldır Isparta halkına hizmet etmeyi bekleyen ancak ilgisizlik nedeniyle atıl olan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin inşaatının bu yıl tamamlanması planlanıyor. Öte yandan bir diğer atıl vaziyette bulunan Eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesi’nin yerinin ise İmam Hatip Lisesi’ne verilmesi gündemde.

Davraz Mahallesinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin atıl inşaatı nihayet tamamlanacak. 16 yıldır yapılmayı bekleyen bu bina, 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığından istenmişti. Bakanlık binayı Isparta Belediyesine devretti ancak yapımı yine tamamlanamadı. Artık Ispartalının umudunu kestiği bu bina 2013 yılı içinde tamamlanacak. Konuyla ilgili müjdeyi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağının ve Kültür ve Turizm Bakanlığının aralık ayı içerisinde 1 milyon TL ödenek gönderdiğini bildirdi. İhale parasının da ihaleden hemen sonra gönderileceğini açıklayan Kılıç, şunları söyledi: “Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin inşaatının tamamlanması için bu yıl ihalesini gerçekleştireceğiz. Oradaki inşaatı tamamlamak ve biran önce hizmete açmak istiyoruz. Bakanlığımız 2012 Aralık ayında da bu işin başlangıcı için 1 milyon TL ödenek gönderdi. Geri kalan ihale bedeli kadar da ödenek gönderecek.

MERKEZ TAMAMLANDIĞINDA BİR KURUMA DEVREDİLEBİLİR

Bakanlık nezdinde çalışmalar devam ediyor. Orası bittiği zaman herhangi bir kamu kurum ve kuruluşuna, eğitim kuruluşuna, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne, başka kurumlar olabilir, yerel yönetimler olabilir, buralara devredilebilir.

BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ C BLOK

Kültür Merkezi 3 bloktan oluşuyor. Toplam 12 bin500 m2alana sahip. Bu alanda bizim için olmazsa olmaz en önemli blok C blok. C blokta iki tane salon var. Konser salonu, konferans salonu, birisi 550 kişilik diğeri 350 kişilik olmak üzere toplam 900 kişilik. Bu salon Kültür Merkezi özelliğini taşıyacak şekilde kullanılacaktır. A ve B blokta eğer başka bir kuruma devredilirse o kurum tarafından kullanılacak.

HALİL HAMİT PAŞA KÜTÜPHANESİ

ESKİ BİNASI MEM”E DEVREDİLDİ

Öte yandan boşaltmış olduğumuz Halil Hamit Paşa Kütüphanesi de, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne eğitim amaçlı kullanmak üzere devrettik. Kendileri çalışmalar yürütüyorlar. İnşallah bu bina da en kısa sürede değerlendirilir ve atıl durumda kalmaz.”

İHL’YE VERİLMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte İmam Hatip Lisesi’nde (İHL) adeta öğrenci patlaması yaşandığı ve derslik sıkıntısı çektiği öğrenildi. İHL’nin yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerine eğitim verecek yeni dersliği bulunmuyor. Bunun üzerine eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesinin bulunduğu binanı yıkılıp İmam Hatip Ortaokulu yapılması gündeme geldi. Böylelikle bina atıl vaziyetten kurtulmuş olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerin önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili çalışmalara başlaması bekleniyor.

Bu haber 1668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...