“Pazarcıları da biz boykot ediyoruz”

5 Mart 2013 19:48

Fatih Mahallesi sakinleri mahalle pazarlarının kurulmamasına tepki gösterdi.

Pazarcıların geçtiğimiz haftalarda başlattıkları boykot, halkı isyan ettirdi.

Fatih Mahallesi sakinleri, mahallelerinde birkaç tezgah dışında pazar kurulmamasına tepki göstererek, çözüm bulunmazsa mahalle halkı olarak belediye binasına kadar yürüyeceklerini söylediler.

Mahalle sakinleriyle birlikte açıklama yapan Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Sevil; “Mahallemiz Isparta’nın 2. büyük mahallesi olmasına rağmen pazarcıların pazar kurmama kararı aldığı mahalle olmuştur. Halbuki bizim, mahalle pazarımız 4. büyük pazardır. 15 yıldır kurulan pazarımız iki haftadır kurulmuyor. Bununla birlikte dört defadır pazarımız kaldırılmaya çalışılmıştır.  Bizde pazarımızı kurmadıkları için pazarcıları boykot ediyoruz. Bütün ilgililere sesleniyoruz. Bu sorunumuza bir çözüm bulsunlar.”dedi.

“PAZARIMIZI İSTİYORUZ”

Sevil “mahallemiz 26 bin nüfus, 12 bin seçmene sahiptir, bu göz ardı edilemez. Böyle büyük bir mahalleye Pazar kurulmaması mantıklı değildir. Biz belediyeye dilekçelerimizi verdik. Valiliğe de dilekçede bulunacağız. Pazarımızın kurulması için elimizden geleni yapacağız. Anadolu Mahallesi , Fatih Mahallesinden daha küçük bir mahalle olmasına rağmen orada pazar kuruluyor, bizim pazarımız kaldırılıyor. Anadolu ve Fatih Mahallesi pazarları birleştirip burada kurulabilir. Cuma pazarına gitmemizi söylüyorlar. Biz cuma pazarına gitmeyiz. Tek kelimeyle pazarımızı istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

“PARA KAZANANA MANİ OLMASINLAR”

Muhtar Sevil; “burada tezgah açan pazarcı arkadaşlarımızı, diğer pazarcılar tehdit ediyor. Pazar açtıkları takdirde onları döveceklerini söylemişler. Böyle iddialar var, biz de pazarcılara sesleniyoruz  Bu pazarda para kazanmadığını söyleyen pazarcıda var söylemeyen pazarcıda var. Para kazanamayan gelmesin. Fakat para kazanan pazarcıya mani olmasınlar bu tehditleri bıraksınlar.”dedi

“PAZAR YOKSA OY DA YOK”

Bütün siyasi partilere gönderme yapan mahalleli; pazarımız tekrar kurulmazsa, ilgililer elinden geleni yapmazsa seçim zamanı bizden oy istemesinler. Pazar sorunu hep seçimlerden önce oluşuyor. Eğer pazarımız geri gelmeyecekse bizde oy vermeyeceğiz.

Sevil, Çarşamba günü Pazartesi pazarının bulunduğu yerden Belediye Önüne kadar yürüyüş yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...