“Alt yapısı olmayan yer şehir olamaz”

12 Mart 2019 16:23

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ‘Benim mahallem’ dediği Emre Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Emre Mahallesi Mitingine gelişinde meşaleler, havai fişekler ve tezahüratlarla karşılanan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gecekondusu bol, altyapısı bulunmayan bir yerin şehir olamayacağını söyleyerek, Isparta’yı yaşanabilir şehir yaptıklarını ve hedeflerinin Avrupa’nın en iyi şehirleri arasında yer almak olduğunu kaydetti.

VAATTEN ÖTEYE GEÇMEDİ

Başkan Günaydın’ın konuşmasının öncesinde kürsüye çıkan Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, Emre Mahallesini ‘sevginin ve hoşgörünün mekanı’ olarak tanımladı. Dikmen, Başkan Günaydın’ın üç dönemdir kendisini Isparta’ya adadığını dile getirerek, toplu konut yapımının her seçim döneminde iktidar partisince gündeme getirildiğini, müjdeler verildiğini, ‘TOKİ ile yapacağız’ dendiğini ancak hiçbir gelişmenin yaşanmadığını hatırlatarak ‘Her seçim döneminde bunun vaatten öteye gitmediğini gördük’ dedi.

BİZİ ALKIŞLAMALARINI BEKLEMİYORDUK

Toplu konut hamlesinin Isparta Belediyesi tarafından başlatılacağını ve şehrin özleminin son bulacağını kaydeden Dikmen, “Başkanımız dar gelirliye hitap edecek sosyal konut projesini 775 sayılı yasa çerçevesinde belediye meclisinden geçirdi. Eleştiriyi sanat haline getiren bu arkadaşların biz çıkıp alkışlamalarını beklemiyorduk. Aslı astarı olmayan iftira, yalanlarla bu siyaset müessesini zedelersek korkarım ki, vatandaşın siyasete ve siyasetçiye olan güveni yıkılır” dedi.

SİYASİ GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARSINLAR

Seçilen vekillerin Isparta’nın helal oylarıyla seçildiğini dile getiren Dikmen, “Belediye MHP’de, biz bu işlerin ucundan tutmayacağız deme lüksü yoktur. Lütfen bu arkadaşlarımız siyasi gözlüklerini çıkarsınlar ve bu halkın verdiği oylara layık olsunlar” şeklinde konuştu.

MAHALLE OLARAK HER

TÜRLÜ HİZMETİ ALDIK

Emre Mahallesi olarak, Başkan Günaydın’dan her türlü hizmeti aldıklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Gürcan Suvay da, mahallede 26 sokağın doğalgaza kapalı olduğunu, Günaydın’ın girişimiyle bu sokaklara da doğalgaz hizmetinin sunulduğunu kaydetti. Mahallelerinde üç kat imar izninin 7 kata çıkarılmasından dolayı duydukları memnuniyetini de ifade eden Suvay, mahallelerine Pazar kurulması talebini iletti. Yine Öküzbattı Mesireliğinin uygun görülmesi halinde muhtarlığa tahsisini isteyen Suvay, her türlü bakım ve işletmesinin kendileri tarafından yapılacağını aktardı.

EMRE BENİM MAHALLEM

Emre Mahallesi ile 50 yıllık bir bağının bulunduğunu ve ‘benim mahallem’ diye seslenen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, mahallenin tüm sorunlarının bitirildiğini, kat yüksekliğinin talep doğrultusunda 7 kata çıkarıldığını belirtirken, “Emre bir şey ister de ben yapmaz mıyım” dedi. Mahallenin pazaryeri kurulması talebinin de yerine getirileceğini aktaran Günaydın, Emre’nin sportif faaliyetlerde de önde giden bir mahalle olduğunu dile getirdi.

EMRE’YE STAT YAPILACAK

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Emrespor’un kullanabileceği bir sahanın yapılacağı müjdesini veren Günaydın, “Su depomuzun yan tarafından geniş bir alan var. Bu bölgeye güzel bir saha yapacağız” şeklinde konuştu.

500 BİN NÜFUSA GÖRE PLANLAMA YAPILDI

‘Türkiye’nin en yaşanabilir kentinde olmak ne güzel değil mi?’ diyerek seslenen Günaydın, yeni dönem hedefinin ise Avrupa’nın en önde gelen şehirleri arasında yer almak olduğunu aktardı.

Kurdukları Çünür Yenişehir, yapımı devam eden Deregümü bölgesi ile Kolçelik Kavşağı bölgesinde hazırlanan şehirlerle kent nüfusunun 500 bine göre ayarlandığını dile getiren Günaydın, yine Emre, Gülcü, Sidre gibi mahallelerde de imar sorunlarının çözüldüğünü anlattı.

Şehrin yollarının adeta bağrını yardıklarını ve yağmur suyu ile birlikte tüm altyapılarının yenilendiğini dile getiren Günaydın, “Gecekondusu bol, altyapısı olmayan yer şehir olamaz” dedi. 

ISPARTA’MIZ SATILAMAZ, SATTIRMAYACAĞIZ

Fabrikalar kurduklarını, kurulan fabrikaların 24 saat aralıksız olarak 10 yıldan buyana çalıştığını, para kazandığını ve kazancında şehre harcandığına dikkat çeken Günaydın, “Fabrikaları, ponza madenlerini, araçlarını özelleştirme adı altında satmışlardı, geri aldık. Şimdi yine ağızlarının suyu akmaya başladı. Allah söyletti, bir ara yine ‘fabrikaları satacağız, kantar kantar satacağız’ dediler. Isparta’mız hiçbir zaman satılamaz, sattırmayacağız” dedi.

İŞ BİLENİN, KILIÇ KUŞANANIN

Toplu konut yapımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Günaydın, ’10 senedir niye yapmadı’ diyenlere de “1750 konuttan niye bahsetmiyorsunuz. En başarılı oldukları şey engelcilik. Bu engelciliği de Yusuf Ziya Günaydın’ın üzerine atmak istiyorlar. 21 bin emekliyi mağdur etmeyeceğiz, yine dar gelirli konut sahibi olamamış tüm vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. ‘Yaptık, yapacağız’ dediler. İktidar partisi olmakla bu işler olmuyor, iş bilenin kılıç kuşananın. Hem Isparta’nın hem benim önüme geçemezsiniz. Pazartesi gününden itibaren konut taleplerini almaya başlıyoruz. Bunun da altından kalkacağız. Bir kuruş belediyemiz kazanmadan bu işi çözeceğiz” şeklinde konuştu. 

Bu haber 300 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...