Mehmet Tönge, en güzel hizmete layık

13 Mart 2019 17:58

Mehmet Tönge Mahallesi Muhtar Adayı İlyas Yonca, mahallesi için tecrübesini paylaşacağını belirterek, “Sokak, vatandaş ayırt etmeden eşit hizmet için adayım” dedi.

                Isparta’nın kent merkezine en uzak mahallerinden biri olan Mehmet Tönge Mahallesine Muhtar Adayı olan İlyas Yonca iddialı.

                1958 Kona doğumlu olan Yonca, “Yaklaşık 30 yıldır Mehmet Tönge Mahallesinde ikamet etmekteyim. Emekli ve Esnaf olarak halen Yonca Oto Lastik ve Vinç-Forklift Kiralama adı   altında Isparta’mıza hizmet vermekteyim” dedi.

Neden aday olduğuyla ilgili soruyla Yonca, şu şekilde cevap verdi:

“Uzun yıllardır Mehmet Tönge Mahallesinde yaşadığımdan dolayı mahallemizin sorunları ihtiyaçlarını bildiğim için bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak için adayım. Sokak, vatandaş ayırt etmeden eşit hizmet için adayım. Mahallemizin en iyiye, en güzele layık olduğuna inanıyor ve  Tüm gücümle çalışkanlığımla mahallemizi Isparta’nın örnek  bir mahallesi yapacağımıza inandığımız için adayım.  Mahallemizi Birlikte yönetmek için adayım” dedi.

Pojelerini açıklayan Muhtar Adayı Yonca, “Aslında benim asıl amacım mahallemize gerekli olan her şeyi daha iyi ve hızlı yapabilmek için adayım. Hiçbir makam da ve parada gözüm olmadığı gibi mevcut imkanımı kullanarak mahallemizin zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya hazırım. Mahallemizin büyük sorunları ele alacak olursak mezarlığımızı çalışma dönemimizde hazır hale getireceğim. Bununla beraber mahallemize bir arada olması için mahalle sakinlerimizle bir araya gelecek sohbet ortamları oluşmak istiyorum. Mahallemizin güvenliği için valilik, belediye ve emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçip Güvenlik Kamerası koydurmak istiyorum. Mahallemizdeki çocuklarımız için gerekli oyuncak ve spor aletlerinin kontrollerini yapılmasını ve eksiklerin giderilmesini sağlayacağım. Benim göremediklerimi daha hızlı iletişime geçmeleri için mahallemizin muhtarlığına ait web sayfası- facebook, whatsapp hattı kuracağım. Böylece muhtara ulaşamıyorum sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca mahallemizde ek sosyal tesisler için gerekli girişimlerde bulunup burada el sanatları eğitimi gibi çeşitli organizasyonları ücretsiz olarak hizmete sunacağım. Mahallemize kendi imkanlarımla bir araç tahsisi yapacağım mahalle sakinlerimiz ihtiyaç halinde ücretsiz kullanabilecektir.  Bahçe yönünden yoğun bir mahalle olduğumuz için ilaçlama sorunumuz var bunu için gerekli ilaçlama motorunu da ücretsiz olarak mahallemize tahsis edeceğim. Aslında yapacaklarımı saymaya kalksak bitiremeyiz bunlar belli başlı yapacağım işler. Göremediklerimde aklıma gelmeyenler de var muhakkak. Sizde takdir edersiniz ki yapacaklarımız gönül işi olmadan olmayacak vâdler. Ben mahallemizi örnek ve daha güzel yaşanabilir hale getirmek için bütün imkanlarımı seferber etmeye hazırım. Umarım Mahalle sakinlerimiz de bizi destekler hep beraber mahallemizi daha güzel yaparız. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...