Gül Üniversitesi 2 yıl sonra öğrenci kabulüne başlayacak

5 Mart 2013 19:49

Isparta’nın ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyacak olan Gül Üniversitesi’nin çalışmalarına yeniden başlanıyor. Edinilen bilgiye göre Gül Üniversitesi’nin 2015-2016 sezonunda öğrenci kabulüne başlaması bekleniyor.

Bir süre önce Isparta’nın öğrenci şehri olma noktasında ikinci üniversitenin kurulması amacıyla bir vakıf üniversitesinin İlimize kazandırılması için ortaya bir fikir atılmıştı ve çalışmalara başlanmıştı. Ancak bazı nedenlerden ötürü çalışmalara ara verildi. Son alınan bilgilere göre adı Gül Üniversitesi olacak olan vakıf üniversitesinin çalışmalarına yeniden başlanacak. Sav Bölgesine kurulacak olan üniversite için gerekli bürokratik hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu ve yeniden işlemlerin hızlanacağı öğrenildi.

ÖNEMLİ ÖĞRETİM ÜYELERİ GÖREV ALACAK

Gerekli yasal işlemlerin tamamlanması ile birlikte fiziki yatırımlara geçileceği ve GÜL Üniversitesinin 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılına öğrenci almasının planlandığı gelen bilgiler arasında. GÜL Üniversitesinin sözel ve eşit ağırlık kapsamlı olacağı ve Türkiye'nin kendi alanında söz sahibi olması için önemli öğretim üyelerinin görev yapacağı belirtildi.

Bu haber 1086 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...