“SPORCULARIMIZI KUCAKLAYALIMKİ BAŞARI GELSİN..”

14 Mart 2019 16:06

Futbol Taban Birlikleri Yöneticileri, Vali Seymenoğlu’nu ziyaret etti. Vali Seymenoğlu, spora ve sporcuya desteklerinin olacağını belirterek, “Amatör spora desteğimiz olacak. Gençlerimizi uyuşturucudan ve kötü alışkanlıktan uzak tutmak için spora yönlendirmeliyiz” dedi.

Ziyarette Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Durmuş Türkmen, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mustafa Sağdıç, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Mustafa Yüceer ve amatör kulüp yöneticileri hazır bulundu. Taban Birliği Yöneticileri, Vali Seymenoğlu’na Milli Takım, Hakem Kurulu ise hakem forması hediye etti.

“SAHA VE TESİS SIKINTIMIZ BÜYÜK”

                IASKF Başkanı Erhan Oturak, kent ve ilçelerde yaşanılan saha ve tesis sorunlarıyla ilgili Vali Seymenoğlu’na bilgi verdi. Amatör kulüplerin zor şartlar altında ayakta durduğuna dikkat çeken Oturak, “Isparta merkezde saha konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca Sav’daki çim sahanın zemininde sıkıntı var. Yine Sav’daki koku sorunu aşmamız gerekiyor. Aliköyünde, Senir’de saha sıkıntılarımız var. Geçtiğimiz yıl Valilik, Özel İdare ve Spor Bakanlığıyla birlikte tüm dallardaki kulüplerimize ve sporcularımıza destek olunmuştu. Aynı desteği bekliyoruz” dedi.

                Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün ise Vali Seymenoğlu’na kulüplerin durumu hakkında bilgi verdi. Isparta’da en büyük sıkıntının saha ve tesis olduğunu kaydeden Özgün, Amatör sporunun kalkınması için tüm kentin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

“SPORCULAR, KONTEYNERDE SOYUNUP GİYİNİYOR”

                Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Isparta Şube Başkanı Durmuş Türkmen ise Vali Seymenoğlu’nun spora ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkmen, “Sayın Valim, öncelikle Isparta’da en büyük sıkıntı saha. Örneğin Özel İdare Sahasında maçlar oynanıyor. Sporcular konteynerde soyunup giyiniyor. Oraya bir soyunma odası yapılırsa çok daha iyi olur” dedi.

                Aliköyüspor Başkanı Ali Çakacı ise Aliköyüne spor sahası ve tesisin kazandırılması konusunda destek istedi. Aliköyünde gerekli alanın olduğunu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’in son durumuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu anlatan Çakacı, amatör kulüpler olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

                Senir Belediyespor Kulüp Başkanı Turan Gökçen ise Senir sahasının zeminin çimlenmesi konusunda Vali Seymenoğlu’ndan destek istedi.

DİREKT YETKİLİLERİ ARADI

                Vali Seymenoğlu da Futbol Taban Birliği yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Senir ve Aliköyü’ndeki saha ve çim konularında anında daire müdürlerini direkt arayan Seymenoğlu, çözüm yollarının bulunması için gerekli girişimlerde bulundu. Amatör kulüplere malzeme yardımının yapılması için bir çalışma da yapacağını anlatan Vali Seymenoğlu, “Amatör ruhu kaybetmemek lazım. Amatör spora desteğimiz olacak. Gençlerimizi uyuşturucudan ve kötü alışkanlıktan uzak tutmak için spora yönlendirmeliyiz. Bu nedenle sizler sporun emektarlarısınız” dedi.

ALTAPIYI ÖNEMLİ

                Davrazspor’un bu yıl şampiyon olmasının artık mucizelere kaldığını belirten Vali Seymenoğlu, “Yöneticiler büyük fedakarlık yapıyor. Ancak düzenli gelir kaynakları olmadığı sürece bu iş bir hayli zor. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig’de futbolculara astronomik rakamlar vermeyi de doğru bulmuyorum. Altyapıya sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“ÇOK YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZ VAR”

                Ayrıca futbolun yanı sıra diğer dallara destek olmaları gerektiğini söyleyen Vali Seymenoğlu, “Elimizde Davraz gibi bir değer var. Kayak sporunu da çok önemsiyorum. Sporcularımızı kucaklayalım ki başarı gelsin. Davraz’da Harmaörenli kayakçıların antrenmanını takip ettim. Çok yetenekli çocuklarımız var.  Onları hayranlıkla izledim” dedi.

 

 

 

Bu haber 294 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...