Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor…

15 Mart 2019 16:22

Isparta sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasak...

15 Mart tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başlayacak. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Turgut, konuyla  ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "2016/35 Tebliğ No ile Resmi Gazetede yayınlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında 4/1 Numaralı Tebliğ gereği 15 Mart tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başlayacaktır. Buna göre, ilgili Tebliğin;         

1-) 36/b maddesi gereği İlimiz sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır.          

2-) 36/3 maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (Gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

3-) 49/10 maddesi gereği tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur.

4-) 4/2 Numaralı Tebliğin 14. maddesi 11. fıkrası gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

 

Bu haber 280 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...