ŞAMPİYON YÜZÜCÜYE PROTEZ ALIMI İÇİN KAMPANYA

15 Mart 2019 16:23

Isparta Genç İşadamları Derneği ve Eğirdir Kaymakamlığı olurlarıyla Bedensel Engelli Yüzücü Ümit’i Ayağa Kaldırmak için kampanya düzenleniyor.

Isparta Genç İşadamları Derneği ve Eğirdir Kaymakamlığı olurlarıyla bir kampanya düzenliyor.

Isparta Genç İşadamları Derneği Yönetimi şu bilgilendirmeyi yaptı:

Ümit Kayadaş… Bacakları Yok Ama Hayalleri Var

Doğuştan iki bacağı da yok.. Babası ile bir parkta vakit geçirdiği sırada tanıştığı yüzme hocasının kendisine “yüzme ile ilgilenerek vakit geçirmek ister misin?”teklifi ile hikayesi başlayan Ümit,  eğitimlere başladı. Eğirdir gölünde zaman zaman yüzdüğünü söyleyen Ümit yoğun bir şekilde antrenmanlarına başladı ve 2 ay gibi kısa bir sürede göstermiş olduğu performansın ardından Türkiye Şampiyonası'na katıldı.. Başarılar arda arda gelmeye başladı. 50,metre, 100 metre, 200 metre serbestte, 50m sırt stilde Türkiye 4.sü ,50 metre kelebekte Türkiye 3.sü,Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 4 dalda birinci oldu …1 dünya şampiyonluğu…

Ümit bu başarılar ile hem hayata sımsıkı tutunmuş hem de kanser tedavisi gören annesine moral olmuştu.Artık bir hedefi vardı..Olimpiyat şampiyonluğu..

Fakat….

Tüm zorlukları aşarak engel tanımayan Ümit in hikayesi bugüne kadar idare ettiği maalesef ailesinin maddi yetersizliğinden dolayı ancak alabildiği düşük kaliteli protezlerini artık kullanamamasıyla yarım kaldı..O protezler bacaklarını yara yapıyordu ve kullanmaya devam ederse doktorların deyimi ile “kangren” olacaktı.Ümit artık protezleri olmadığı için haftada bir kez gidebildiği okuluna gidemiyor.. Milli olması için 3 derece alması gerekiyor ama antrenmanlara da katılamıyor

Uygun protezleri alamazsa …Biz bu cümleyi tamamlamak değil; yerine “Ümit yeni protezleri ile katıldığı şampiyonada birinci oldu” cümlesini kurmak istiyoruz ve bu cümleyi tamamlamak için yardımlarınız bekliyoruz..

Tr250001000133888280205001.”

Bu haber 297 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...