Türkiye Satranç Federasyonu yetkililerinden Başkan Günaydın’a ziyaret

5 Mart 2013 19:51

Isparta İli 19-25 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için talip oldu. Bu çalışmalar doğrultusunda Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti

Beraberinde Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcileri Koordinatörü Cemil İnce, Isparta İl Temsilcisi Özkan Çağlar ile birlikte Başkan Günaydın’ı ziyaret eden Genel Sekreter Erman Üsküdarlı, konu ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı, bu tip etkinliklerin illerde yapılmasının sporcu potansiyelinin artmasına sebep olduğunu söyledi. Isparta’da yapılması planlanan Satranç Ligi’nin şehre katkılarından bahseden Üsküdarlı, “Bu türlü organizasyonlarla o ilde satranca yaklaşımla o ilin popüliratesi artmaktadır. Turnuva salonu olarak SDÜ Spor Salonu uygun gözüküyor. Türkiye’nin birçok ilinden 400’e yakın sporcu ve velisi Isparta’ya gelecek. Aileler diledikleri yerlerde kalabilecekler. Bu anlamda sizlerden uygun olursa sporcu ve ailelerinin, antrenörlerinin müsabaka alanına transferlerine yardımcı olmanızı talep ediyoruz. Isparta’da satranca vermiş oldukları hizmet ve desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini belirten Genel Sekreter ÜSKÜDARLI, ayrıca etkinliklerimizde sizleri mutlaka aramızda görmek istiyoruz” dedi. Belediye Satranç Spor Kulübünü de ziyaret eden ÜSKÜDARLI, böylesine güzel bir satranç merkezi neredeyse Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Binanın mimari özelliği, tefrişat ve sunulan hizmet kalitesi bakımından olağanüstü bir merkezi satranç severlere kazandırdığı için Belediye Başkanına bir kez daha özellikle teşekkür ettiklerini iletti.

Belediye olarak kendilerinin de bir satranç kulübü kurduklarını ve 35 lisanslı olmak üzere 100 e yakın sporcularının bulunduğunu dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın: Belediye Spor Kulübümüzde satranç henüz yeni kurulan bir spor dalı olmasına rağmen, kulüpte milli takım sporcusunun olduğunu ve tüm sporcularını gönülden desteklediklerini belirtti. Satrançla ilgili olarak kendimize il bazında, kendi çapımızda bir hedef seçmiştik. Sizleri gördükten sonra görüşlerimiz değişecektir, daha büyük düşünmemiz gerektiğini anladık. Isparta Belediyesi olarak 25 Temmuz 2012 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Belediye Satranç Merkezini tüm satranç severlerin hizmetine nezih bir ortam ile sunduk. Belediye Satranç Merkezi özel mimari yapısıyla tüm satranç severlerin hizmetindedir. Satranç Spor Kulübümüzün profesyonel çalışmalarının yanında bu merkezimiz tüm halkımıza açıktır. Satranç severleri davet ediyoruz. Diledikleri zamanlarda merkeze gelip satranç oynayabilirler. Kütüphane dahil merkezdeki tüm imkanlardan ve etkinliklerden ücretsiz faydalanabilirler.

Ayrıca bu yıl Kulüpler şampiyonasına biraz daha iddialı hazırlandık. Sporcuların tamamı ciddi çalışmalar yaparken takıma 2 güçlü yabancı oyuncu transfer ederek Kulüpler şampiyonasında 1.lige çıkmayı hedefledik.Satranç sporunun çocuklara faydaları hususu saymakla bitmeyecektir. Hayatlarının her aşamasında kendilerine artı katacak bu sporda yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyor, İlimizde yapılabilecek her türlü etkinliğiniz için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı bildirir ve daha nice güzel başarılara yol almanızı diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 1168 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...