Sağlık Merkezi topluma dayalı bir merkez oldu

15 Mart 2019 16:29

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 14 Mart Tıp Bayramını, belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı programa belediye sağlık işleri müdürlüğü personelleri ile birlikte Genetik Uzmanı Dr. Serdar Savaş da katıldı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Sağlık Merkezi ve Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi ile ilgili bilgiler veren Başkan Günaydın, belediye olarak sağlığa verdikleri önemden bahsetti. Günaydın, “Kendi doktorlarımızla birlikte, İstanbul’dan gelen Dr. Serdar Savaş’ı da ağırlıyoruz. Sağlık Merkezimiz ile birlikte çalışmalar sürdürülüyor. Cana kıyma olaylarının önlenmesi noktasında belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. İki ay önce 68 vaka incelendi, bu vaka sayısı yükseldi. Bu vakalara seans çalışmaları yapılıyor. Dr. Serdar Savaş bey de bu konu ile ilgili olarak şehrimize geldi. Yapılan çalışmalarımızın yurt dışı üniversiteler tarafından yakından takip edildiğini öğrendik. Yurt dışı üniversiteler ile ilgili de bu konuyla irtibat kuruluyor. Bu konu Dr. Serdar vasıtasıyla bize iletildi. Bu çalışmalardan dolayı ekibimizi, gayret ve başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Genetik Uzmanı Dr. Serdar Savaş da çeşitli konularda bilgiler verdi. Sağlık alanında yaşanan son gelişmeler noktasında konulara değinen Dr. Savaş, “Artık tıp kişiye özel olmalıdır. Herkese aynı tedavi uygulanamaz. Kişiyi en özel kılan şey genetik yapısıdır” dedi.  Cana kıyma vakalarının diğer illere oranla yüksek olduğunun belirlenmesinin ardından kendisinin üç gün boyunca şehirde toplantılar yaptıklarını dile getiren Savaş, “Başkan Beyin farklı bir belediyecilik anlayışı var. Kültürel, sosyal ve ekonomik yönden bakıyor. Belediyeciliğe çok geniş bir vizyonla bakıyor. Sağlık merkezi çalışması yapılmış, içinde yıllardır savunduğum kapsayıcı sağlık hizmeti modelinin hekimi, psikoloğu, diyetisyeni ile bir yapısı oluşmuş. Tamamen topluma dayalı bir merkez. Cana kıyma meselesi kafama takıldı. Enstitü olarak yurt dışında halk sağlığı bölümleriyle işbirliklerimiz var. Amsterdam Üniversitesinde  Atena Enstitüsü. Küresel ruh sağlığı programları var, temasa geçtim ve Isparta’daki sorunları aktardım. Bu sorunların nedenleri noktasında hipotezlerimiz var. Amacımız nedenleri arayıp ortaya koymak değil, bu işi çözecek yöntemleri geliştirmek olmalı. Bu da ancak ekiple olur ve bu ekibin de Isparta Belediyesinde olduğunu gördüm. Belediyemiz farkına varıp üzerine gidip bizimle temasa geçmesi nedeniyle konuyla ilgili uluslararası boyuta taşıdık. Proje hazırlanıyor, yurt dışından gelecekler, analizlere katılacaklar. Üniversitelerimizle, belediyemizle irtibata geçecekler” diyerek, cana kıyma vakaları ile ilgili olarak ciddi çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

Bu haber 369 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...