“BELEDİYENİN İHTİYAÇLARINI ISPARTA ESNAFINDAN TEMİN EDECEĞİZ”

16 Mart 2019 13:24

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen,  göreve geldiklerinde Isparta esnafının tüm taleplerine istişare içinde yanıt vereceklerini belirtirken,   Belediye’nin tüm harcamalarını da Isparta esnafından yapacağının sözünü verdi. Köy Garajının taşınmayacağını, 24 saat kapalı modern  Pazar yerleri oluşturulacağını  söyleyen Başdeğirmen, kullanışlı bir kamyon garajı yapılacağını da ifade etti.   

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural tarafından IYAŞ Kongre Merkezi’nde Esnaf Buluşması programı gerçekleştirildi.  Salonun hınca hınç dolu olduğu programa     T.B.M.M. Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti  Milletvekili Uğur Gökgöz, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Birlik-Oda ve Kooperatif Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HÜKÜMETİMİZ ESNAFA GEREKEN DESTEĞİ VERDİ

Bugünkü buluşmada  esnafa,  AK Parti  hükümeti  tarafından nasıl sahip çıkıldığını, nasıl desteklendiğini, neleri aldığının özetini yapacaklarını belirten Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, şunları söyledi;  “ İsteklerimizi de  Sayın TBMM Başkanvekilimize yerelde de AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e anlatmaktır. Bilindiği gibi 2002 yıllarında esnafımıza kooperatifler aracılığıyla kullandırılan kredi faiz oranları yüzde 47’lerdeydi. Bugün yüzde 4’lerde. Kredi finansman limitlerine baktığımızda 200 bin liraya kadar kredi verebiliyoruz. İşyeri alımı araç yenilemesinde 500 bin liraya kadar kredi verebiliyoruz. Sizlerin içinden çıkmış Isparta’nın bir evladı olarak TESKOMB’da yönetim kurulu üyeliğim var. Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül ile birlikte Cumhurbaşkanımızı ziyarete gittik. Dedik ki finansmanımız yok. Kredi oranlarını yükseltelim finansmanımız açılsın dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ‘kesinlikle faiz artırımı yapmayacağım. Esnafa ve sanatkarımıza en uygun oranda krediyi vereceğiz dedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bugün hiçbir finansman sıkıntısı yaşamıyoruz, bunu nedeni, Isparta’nın ağabeyi, esnafın her sıkıntısında yanımızda olan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’tir. İki aydır kooperatiflerimize 50 milyon lira finansman gelmiştir. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Esnafımızın sicil affına ihtiyacı var. Hükümetimiz bunu çıkardı. Ama ne hikmetse özel bankalarda sıkıntı çekiyoruz. Bunun için genel bir sicil affı istiyoruz tüm esnafımız, krediye ulaşabilsin diye. Yine 4 yıl önce çıkarılan Perakende Yasası esnafımızı korumaya yetmiyordu.  TESK’in de talebiyle bu yasa güncelleştiriliyor. Çalışmalar başladı. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Kamu hizmeti gören otobüs, minibüs, taksi esnafının yükü hafifletilmeli. Akaryakıt indirimine ihtiyacımız var. Esnafımız bu sayede nefes alacaktır. Bağ-Kur primlerimizin yüksek olmasında dolayı esnaf ve sanatkarımız sıkıntılı. Primlerin düşürülmesini Hükümetimizden talep ediyoruz. Korsanın her türlüsüne karşıyız. Devletimize her türlü vergisini ödeyen esnafımızın hakkının hukukunun korunmasını istiyoruz.

DİYALOG VE İLETİŞİME AÇIK  YEREL

YÖNETİMLERLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

31 Martta yerel seçimlere gidiyoruz. Esnafımızın beklentisi insanlara ayrım yapmadan hizmet etmek başlı başına ibadettir. Bu düsturla yola çıkan tüm siyasi partilerimizin belediye başkan adaylarını tebrik ediyor, çıktıkları yolda başarılar diliyoruz. Adaylardan beklentimiz hizmet yarışında kazananın Isparta olması. Temsil ettiğimiz kesimin haklarını, hukukunu korumak için diyalog ve iletişimin en yüksek olduğu yerel yönetimlerle çalışmak istiyoruz. Esnafımızın içine fitne fesat sokan yönetimlerle çalışmak istemiyoruz. Seçilecek olan belediye başkanımızın çok acilen ITKM’yi açmasını istiyoruz. Bu çevrede ki esnaf yok oldu gitti. Daha fazla zarar görmesini istemiyoruz. İlimizde kapalı bir Pazar yeri yok.  Isparta halkının rahat edeceği konforlu bir Pazar yeri istiyoruz. Köy garajımızın yerinde kalmasını ancak modern bir şekle getirilmesini istiyoruz.  Bu talepler sizlerin talebi, biz ileteceğiz sizler adına takip edeceğiz.  Adaylara gelin Isparta’yı ortak akılla yönetelim diyorum. Bugün burada gördüğüm tablo memnuniyet verici. Esnafımız bir olduğunu diri olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

BU NE GÜZEL BİR MEMLEKET AŞKI

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, gördüğü kalabalık karşısında heyecanını gizleyemedi. Başdeğirmen, “Bu nasıl sevgi bu nasıl güzel bir memleket aşkıdır. Esnafımızın memleket aşkı anlatılmaz yaşanır. Hepinizden Allah razı olsun. Gördüğüm bu manzara karşısında  Ahmet Tural Başkanımızın bu memlekette ne kadar sevildiğini görmeyenin gözleri kördür. Bizleri davet etti. Bu güzelliği bize de yaşattı . Hepinize teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine başladı.  

ISPARTA ESNAFININ NAFAKASINI BAŞKASINA YEDİRMEDİK

Esnafın AK Parti hükümetinden aldığı desteklerin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başdeğirmen “Ahmet Tural Başkanımızla uzun yıllar kardeş kuruluş olarak kılı kırk yararak, istişare içinde çok güzel çalışmalar yaptık. Esnafımızın, işletmecimizin sorunlarını aynı masada oturarak paylaşma imkanı bulduk. ITSO  yöneticiliğim döneminde esnafa gelecek zararlar işbirliği içinde bertaraf edildi. 31 Marttan sonra iktidarın gücünü arkamıza alarak üç milletvekilimizle beraber şehrimizdeki esnafımızın, işadamlarımızın nasıl bir çalışma içinde olması gerekiyorsa hep beraber sizlerin emrinde olacağız. Dışarıdan gelip yöresel ürünler pazarı adı altında esnafımızın rızkını vergi vermeden, istihdam sağlamadan, kira ödemeden alıp giden o  çadırlarını hiçbirine izin vermedik. Kapatıyoruz diye gelenler oldu. Son yıllarda artık onlar yok. Çünkü Isparta’nın direncini biliyorlar. Tepkimizi biliyorlar. Onun için Isparta’ya gelme cesaretini gösteremiyorlar. Bundan sonra da ITSO, Esnaf Odaları Birliği, Belediye Başkanımızla birlikte bu tür girişimler en kısa zamanda bertaraf edilecek. Bizlere istişare içinde sizlere danışarak  bu şehri yönetmek istiyoruz” dedi.

ISPARTA ESNAFININ DIŞINDA HİÇBİR İŞ

BAŞKASINA VERİLMEYECEK

Göreve geldiklerinden  esnafın çok istediği ITKM’nin  en kısa zamanda açılmasını sağlayacaklarını ileten Başdeğirmen, “Köy Garajımızı olduğu yerde kalacak. Otobüslerimiz oradan çalışacak. Orası cazibe merkezi haline gelecek. Kapalı pazarlarımızla beraber, 24 saat vatandaşımızı, esnafımızı, kışın üşümeyeceği yazın terlemeyeceği ortamda alışveriş imkanına kavuşturacağız. Yeni terminal yapılır yapılmaz en kısa sürede buradaki terminali taşıyacağız. Burada ki esnafımızın hiçbiri mağdur olmadan orada yerlerini istediği şekilde istişareyle yerleştireceğiz. Bazı laflar var dolan bazında kiraya verilecekmiş, İstanbullu bir firmaya verilip kiralamalar onlar aracılığıyla yapılacakmış. Bizim dönemimizde Ispartalının dışında hiçbir iş başkasına verilmeyecek. Sadece Ispartalılara verilecek. Belediyemiz burada olduğu müddetçe Isparta esnafından alışveriş edecektir. İhtiyacımızı kendi esnafımızdan temin edeceğiz. Kamyon Garajı yapıldı güya. Gittik baktık kapısında tel örgü. Hiçbir işlem yapılmamış. 12 bin 500 metrekarelik bir alan ayrılmış yıllık 15 bin lira kira alınarak belediye tarafından kiralanmıştır. Oysa daha büyük bir alan bulmamız lazım.  Kamyoncu esnafımızın hani aracı sığsın oraya? Bizler kamyon parkı değil, kamyon garajı yapacağız. En kısa zamanda sizlerin istediği şekilde kamyon garajı yapılacak.  Biz eşit, adaletli, ilkeli yönetim diyoruz. Biz bir kişinin veya bir kesimin değil sadece vatandaşın emrinde olacağız. Sizlerin faydalanamayacağı hiçbir işe ne vakit ne de vakit ayıracağız. Sizin hakkınız olan paraları sizlerin hizmetine harcayacağız. Değişimi siz yapın gelişimi de biz yapalım ” diye konuştu.

 

Bu haber 311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...