Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

19 Mart 2019 18:01

Bilim Geliştirme Derneği (BİLGEDER) tarafından 2012-2017 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi lisansüstü eğitim enstitülerinde tamamlanmış tez çalışmaları için “Bilim Ödülleri” töreni ilk kez gerçekleştirildi.

Barida Otel’de düzenlenen törene Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Uygulama Bilimler Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Diler, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın katıldı.

  Törende BİLGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri, güzel sanatlar ve tasarım ile spor ve sağlık bilimleri olmak 4 alanda tez danışmanları da dahil toplam 32 ödül verdiklerini söyledi.  Yiğit, BİLGEDER Bilim ve Danışma Kurulu tarafından ilgili alanda oluşturulan komisyonların başvuru yapan 150 aday eserin; Türk-İslam kültürünün, yaşamasına ve yaşatılmasına yaptığı katkı, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı ekonomik, toplumsal ve kültürel katkı, ülkemizde tezin yapıldığı alanın gelişmesi ve görünürlüğünün artırılmasına yapılan katkı gibi birçok önemli başlıkta değerlendirildiğini belirtti.  Yiğit, geleneksel hale getirmeyi düşündükleri bu ödüllerin genç bilim insanlarını daha çok çalışmaya teşvik etmesini beklediklerini söyledi. BİLGEDER olarak 2020 yılında Türki Cumhuriyetlerden katılımcılarının da yer alacağı bir çalıştay düzenlemek için çalışmalara başladıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında BİLGEDER Büyük Kurultayı ile Türk Akademi Dünyası’ndan önemli isimler ile bir araya gelmek istediklerini belirten Yiğit, BİLGEDER Akademik Dergisi ile ulusal ve uluslararası indekslerde taranan saygın bir bilimsel dergi oluşturma çabası içinde olacaklarını aktardı.

4 AKADEMİSYENE ONUR ÖDÜLÜ

Bilim şöleni havasında geçen Ödül Töreni etkinliğinde Isparta’ya hizmet etmiş, ilimizin görünürlüğü artırmış  bilim insanlarına “Onur Ödülleri” verildi. Fen ve Mühendislik alanında Prof. Dr. Mustafa Merdan’a, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Prof. Dr. Bayram Kodaman’a, Sağlık ve Spor Bilimlerinde Prof. Dr. Mahmut Bülbül’e, Güzel Sanatlar ve Tasarım Bilimleri alanında Öğr. Gör. Adem Sakal’a Bilim Onur ödülü verildi. Prof. Dr. Tuncay Yiğit, onur ödüllerini alan akademisyenlere yaptıkları hizmetler karşısında BİLGEDER Yönetim Kurulu ve Isparta halkı adına teşekkür etti. Bilim ödülü alan akademisyenler daha önce de farklı ödüller aldıklarını ancak BİLGEDER tarafından aldıkları ödülün kendilerine gerçekten büyük bir onur yaşattığını belirttiler.

32 ÖDÜL DAĞITILDI

 Öte yandan onur ödülü takdimi yapan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Hocalarımızın yaptıkları hizmetlerin kıymeti büyük. Sahip oldukları tecrübeleri kendileri ve genç bilim insanları ile paylaşmaya ve ilmi süreçlere destek vermeye devam etmelerini önemsiyoruz” dedi.

  Müzik dinletisi eşliğinde yemek daveti şeklinde devam eden etkinlikte toplam 32 bilim ödülü dağıtıldı. Ayrıca, ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen BİLGEDER Genel Kurulu Toplantısı’nda Prof. Dr. Tuncay Yiğit Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu ibra edilerek 2019-2020 döneminde tekrar yönetime devam etmelerine oy birliği ile karar verildi.

 

Bu haber 243 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...