“TOKİ’ye çok sayıda arsa tahsis edeceğiz”

19 Mart 2019 18:06

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Belediyeye müracaat eden vatandaşlarımızın da talepleri boşa gitmeyecek. Bir umutla başvuru yapıp evlerine dönen o insanımızın mutluluğuna mani olmayacağız. Vatandaşımızın garantörü biz olacağız” dedi.

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bir dönemlik görev süresi içerisinde TOKİ ve BELMAŞ üzerinden 5000 sosyal konut üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiklerinde  bedelsiz arsa üreterek TOKİ’ye devredeceklerini ve vatandaşın kolayca ev sahibi olacağını belirtirken, Belediye marifetiyle de sosyal konut yapacaklarını söyledi “soyla konut olmazsa olmazımız’ diyen Başdeğirmen,  5 yıl içinde 5 bin  sosyal konut üretme hedefi koyduklarını açıkladı

Katıldığı televizyon programında sosyal konut üretimine ilişkin açıklama yapan  AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen,  göreve geldiklerinde vatandaşların sosyal konut taleplerini karşılayacak hamleleri yapacaklarını söyledi.

Isparta’da son 10 yılda sosyal konut üretilmediğine dikkat çeken Başdeğirmen, “Atabey’de dar gelirli vatandaşlarımızı için 388  TL’den başlayan taksitle TOKİ konutları yapılıyor.   Isparta’da da TOKİ’nin  Çünür ve Akkent’te AK Parti belediyesi döneminde yapıldığını görüyoruz. Türkiye’nin pek çok ilinde TOKİ konut yapıyor ama biz de yok bunları görünce tabiki üzülüyoruz.  Göreve geldiğimizde sosyal konutu yine biz yapacağız.  Türkiye’de 50 bin konut yapılacak. Tabi Isparta’da 300 konut üretilecek. Bu sayının artması belediyenin TOKİ’ye yer temin etmesine bağlı. Biz belediye olarak elimizde bulunan mevcut arazileri TOKİ’ye devredeceğiz ve vatandaşın kolayca ev sahibi olmasını sağlayacağız.  Tabiki belediye marifetiyle de konut üretilecek. Bakın, TOKİ arsa maliyeti olmadan sadece yapım maliyetini üstlenerek konut üretir. Biz Isparta’nın açığın kapatmak için 5 yılda 5 bin konut hedefi koyduk.  Sosyal konut olmazsa olmazımızdır” dedi

VATANDAŞIMIZ TALEPTE BULUNSUN

GÖREVE GELİNCE HEPSİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

50 bin konut projesi kapsamında Isparta’da yapılacak sosyal konutlar için taleplerin 14 Mart tarihi itibariyle alınmaya başladığını kaydeden Başdeğirmen;” Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşımız mutlak gitsinler, talepte bulunsunlar. Çünkü biz göreve geldiğimizde o talepleri alacağız ve tamamına yanıt vermeye çalışacağız. Aynı şekilde belediyeye müracaat eden vatandaşlarımızın da talepleri boşa gitmeyecek. Biz özel mülkler üzerine değil, hazine ve belediye arazileri üzerinde arsa parası ödemeden arsa üretip vatandaşımızın kira öder gibi koşullarda ev sahibi olmasını  sağlayacağız. Başvuru yapan vatandaşlarımız kesinlikle tedirgin olmasın. Bizim amacımız çok daha fazla arazi üretip daha fazla konut yapmak. Kesinlikle bir umutla gidip başvuru yapıp evlerine dönen o insanımızın mutluluğuna mani olmayacağız. Vatandaşımızın garantörü biz olacağız.  Dar gelirli vatandaşımızı, engelli vatandaşlarımızı, emeklimizi mutlaka konut sahibi yapacağız” diye konuştu.

 

Bu haber 248 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...