Başdeğirmen’den engellilere yönelik örnek bir proje

21 Mart 2019 17:54

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, projelerini açıklamaya devam ediyor. Başdeğirmen, tüm engelli gruplarının faydalanabileceği, terapi merkezlerinin olduğu engelsiz yaşam merkezi inşa edecek.

Engelsiz Yaşam Şehri Projesini de açıklayan  Başdeğirmen, “ Engelli vatandaşlarımız bizim canlarımız. Onlar her şeyin en iyisine layık. Her bir engelli gurubu için ayrı terapi merkezleri yapıyoruz. Bakın bunların hepsi devletin destek verdiği projeler. Bunları desteklerle yapacağız. Onlar için kapalı spor salonu yapıyoruz.  Engelsiz otobüs temin edeceğiz. Asansörlü, kullanışlı. Böylece şehir dışına rahatlıkla gidip gelmelerini sağlayacağız. Gökçay’da down sendromlu çocuklarımız var. Müthiş şeyler üretiyorlar. Oraya kafe yapıyoruz. Çayı demleyen, servis eden de onlar olacak. Vatandaşlarımız oraya gidecek, onlarla sohbet edip çaylarını içecek. Yazın bahçeye masa sandalye atıp orada  sohbet edebilecek” dedi.

‘MUSLUKLARDAN SU İÇECEĞİMİZ ZAMAN GELECEK”

Göreve geldiklerinde 2 yıl içerisinde Eğirdir Gölünden su almayacaklarını açıklayan Ak Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen “Ispartalılara hem kaliteli hem ucuz su içireceğiz” dedi.

Başdeğirmen, “Çok uzun sürmeyecek 2 yıl gibi zaman içerisinde büyük ihtimalle Eğirdir Gölünden su almayı bırakacağız. Şuanda çalışmalarımız bizim yıllık 22.000.000 m3  ihtiyacımız var Isparta olarak. Tükettiğimiz bizim 22.000.000 m3. Bunun 12.000.000 m3 Eğirdir’den alıyoruz. Eğirdir’den gelen suyumuzda şuanda vatandaşlarımız tarafından sürekli eleştiriliyor birçok konuda.  Bu eleştiriler artık hat safhaya varınca buraya biz daha yakınımızdan ve kaynak suyu olarak vatandaşlarımıza temin etmek için çalışmalar yaptık. Aslında Isparta’mızım çevresinde o kadar güzel verimli sular var ki çok kolay yerlerden… Araştırdık. Ben birkaç gün önce Devlet Su İşlerine gittim orada projeleri açtık baktık. Isparta’mıza çok yakın yerlerden kısa sürede temin edebileceğimiz kaynak sularımız var. Bunların en kısa zamanda hizmete girmesi için 2 yıl gibi bir görüşme zamanı var. Ayrıca Darıderesi 2 var biliyorsunuz. Şuanda oranın inşaatı devam ediyor. Oranın hızlanması ve oraya bir kaynak suyun aktarılarak o suyunda  şehrimize getirilmesiyle beraber  bu su sorunumuz ortadan kalkacak ki zam yapmayı bırakın belki de çok daha uygun fiyatlarla hem de memba kalitesinde artık şişe sularının içilmediği bir dönemi getireceğiz vatandaşlarımıza inşallah. Musluk suyunun içileceği bir zaman gelecek. Yapmak istediğimiz en güzel çalışmalardan bir tanesi de o. Bundan vatandaşlarımız son derece mutlu olacağına inanıyorum.”

 

 

Bu haber 350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...