SDÜ’lü öğrencilerden Sosyal Sorumluluk örneği

6 Mart 2013 22:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencilerinden oluşan 60 kişilik gönüllü öğrenci topluluğu, Gelincik Köyü İlköğretim Okulu’nda hayata geçirdikleri ‘Köy Okullarını Canlandırma Projesi’nin ilk çalışmalarını yaptılar. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından yürütülen ‘Köy Okullarını Canlandırma Projesi’ kapsamında merkeze bağlı Gelincik Köyü’nde hayata geçirilen proje çalışmaları geçtiğimiz hafta sonunda başladı.

İlk olarak Gelincik Köyü İlköğretim Okulu’na giden 60 gönüllü üniversiteli, okulda eğitim gören öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattılar.

Üniversiteli gençlerin yaptıkları çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gelincik Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ergün Yiğit, “Ben öğrencilik hayatımda da, öğretmenlik hayatımda da böyle bir projeyle karşılaşmadım. SDÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyeleri gerçekten severek ve isteyerek bu projeyi yürütüyorlar. Okulumuzda kısa sürede gerçekten önemli değişmeler oldu. Bu projede emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK SEVDASINDA İLK DURAK: GELİNCİK

2012 yılı Eylül ayında başladıkları Gelincik faaliyetlerini, 2013 Şubat ayından itibaren destek çalışmalarına dönüştürdüklerini anlatan SDÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Sema Nur Endes, topluluk olarak mezun oluncaya dek Isparta Köyleri’nde yardıma muhtaç okul bırakmayacaklarını söyledi.

HER ALANDA EĞİTİMLİ BİRİMLERİ VAR

Sosyal Sorumluluk Topluluğu çatısı altında görev alan 60 aktif üyenin daha önce kendi branşları ile ilgi duydukları alanlarda eğitimlerden geçtiklerini aktaran Sema Nur Endes, “Topluluğumuzun içersinde oluşturduğumuz birimlerimiz var. Sosyo – Kültürel, Bu birimlerin her biri kendi alanlarında öğrencilerin sosyal – kültürel ve eğitim anlamında refaha ulaştırılması adına gönüllü olarak görev yapıyor.

60 GÖNÜLLÜ, TÜM KÖYLERİ DOLAŞACAK

Köy okullarındaki öğrencilerin, giyim – kuşamından, kırtasiye araç – gereçlerine kadar birçok alanda destek sağlamaya çalıştıklarını aktaran Sema Nur Endes, öğrencilere özel yapılan yardımların yanı sıra okullara yönelik geniş çaplı çalışmalarının bulunduğunu dile getirdi.

300’ü aşkın öğrenciden oluşan toplulukta yaklaşık 60 aktif üyelerinin çalıştığını anlatan Başkan Endes, “Köye Okullarını Canlandırma projesi kapsamında kırsal kalkınmayı amaçlayan bir proje yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız 6 aylık periyotlar halinde farklı köy okullarında da devam edecek. Bu projenin ilk saha çalışmasında Gelincik Köyü İlköğretim Okulu’ndayız. Buradaki öğrencilere, birimlerimiz tarafından resim – müzik eğitimleri veriliyor. Ayrıca sosyal ve kültürel gelişime katkı anlamında da illüzyon gösterileri ile seyirlik gösteriler sağlayarak öğrencileri mutlu ediyoruz” dedi.

Isparta’da grup halinde dolaşarak topladıkları yardım ve destek malzelerini öğrencilere hediye ederek, okul bahçesinde çocuklarla çocuk olan Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyeleri,  onlarla ‘Kutu Kutu Pense’ bile oynadılar.

Okul bahçesindeki toprak sahada öğrenciler ile futbol, basketbol, voleybol maçları yapmayı da ihmal etmeyen gönüllü üniversiteliler, zaman zaman miniklerin dertlerini dinlemeyi de ihmal etmediler.

OKULUN ÇEHRESİ DEĞİŞTİRİLECEK

Ziraat Mühendisliği’nde öğrenim gören Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencilerinin okul bahçesinde çevresel düzenlemelere de katkı sağlayacağını belirten Endes, zirai konularla ilgili öğrencilerin çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Topluluğun inşaat konusunda eğitim alan üyelerinin de okuldaki fiziki konularda yapım – onarım çalışmaları yapacaklarını belirten Endes, “Okulda, sağlıklı şekilde eğitim – öğretim yapılması için topluluk olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“KÖY OKULLARINDA YARIŞMALAR,

 ŞENLİKLER YAPACAĞIZ”

Yardım ve destek çalışmalarının yanı sıra, okul öğrencileri arasında şenlik ve yarışmalar da düzenlemeyi amaçladıklarını ileten Endes, “Eğitim – öğretim ve fiziki iyileştirme çalışmalarının yanında köy okullarındaki öğrencilere sosyal destek sağlamayı da amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçte bir uçurtma şenliği düzenlemeyi hedefliyoruz. Ayrıca bunun yanı sıra okulda maket robot atölyesi oluşturma düşüncemiz de var” dedi.

Her çocuğun eğitim alması konusunda çalışmalara devam ettikleri kaydeden Endes, “Bu projemizde topluluk olarak asıl amacımız, köy okullarındaki çocukların tarla – bahçe işleri yüzünden eğitimlerini yarıda bırakmalarını engellemek. Onların da ileride bizim gibi orta okuldan sonra lise ve üniversite öğrenimlerini tamamlayabilmelerini sağlamak. Onların da okumaya hakkı var. Projemizle hedeflediğimiz en önemli düşünce de bu…” ifadelerine yer verdi.

‘SOSYAL SORUMLULUK ÖRNEĞİ

Öte yandan, Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencilerinin, okuldaki derslerinden arta kalan zamanlarda Isparta’daki yardımseverlerden kırtasiye – giyim – yapım ve onarım malzemeleri topladıklarını ifade eden Endes, “Biz çok güzel ve hayırlı bir iş için yola çıktık. 60 gönüllü arkadaşımızla birlikte projemizi mezun oluncaya dek sürdüreceğiz ve bu projenin biz mezun olsak da bizden sonraki arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmesini istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sonunda, topluluğumuzun isminde de olduğu gibi sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 2120 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...