Büyükleblebi 3. döneme Muhtarlığa talip

27 Mart 2019 16:53

Gökhan Büyükleblebi, 10 yıldır Keçeci Mahallesi Muhtarı. 31 Mart Seçimlerinde 3.kez muhtarlığa aday.

Keçeci Mahallesi Muhtarı ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yine muhtar adayı Gökhan Büyükleblebi, mahallesinde yine göreve talip olduğunu açıkladı. Mahallesine hizmet etmekten büyüm mutluluk duyduğunu söyleyen Büyükleblebi, spor hayatının ardından ticarete daha sonra da muhtarlığa devam ettiğini dile getirdi.

GÖKHAN BÜYÜKLEBLEBİ KİMDİR?

1978 Isparta merkez doğumluyum. 2 Evlat babasıyım. İlkokulu Kamile Gürkan ilköğretim Okulu’nda, Ortaokulu Gürkan İlköğretim Okulu’nda, liseyi de Ticaret Lisesi’nde okudum. Sonrasında Eskişehir İşletme Fakültesini kazandım, öğretimime orda devam ettim. Daha sonra. Antalya Sidespor ve Kemerspor’da, toplamda 4 sene 3.üncü Ligde profesyonel futbol oynadım. O sırada askerlik tescil zamanım dolunca askere  gittim.  Acemi birliğini İzmir Narlıdere Usta birliğinde  Diyarbakır Ergani’de Devegeçidi’nde vatani görevimi tamamladım asker dönüşü 2005 yılında şuanda işletmeciliğine hala devam ettiğim Keçeci mahallesi Gökçay kavşağındaki Lebshow marketi açarak, mahallemizde esnaflığa başladım. 2009 yerel seçimlerde mahalle sakinlerimizin yoğun talebi üzerine muhtarlık seçimlerinde aday oldum ve 2009’dan bugüne kadar  mahallemizde muhtarlık hizmetini sürdürmekteyim.

ISPARTA’NIN EN ESKİ VE EN KÜÇÜK MAHALLELERİNDEN BİRİ

“Keçeci Mahallesi, Isparta’nın kurulan ilk mahallelerinden biridir. Nüfusu memur, işçi ve emekli yoğunlukta olup gelir düzeyi kısıtlı bireylerden oluşmaktadır. Doğa yapısı bakımından zengin olması, mesirelik alanını içine alması nedeniyle özellikle yaz aylarında Isparta halkının uğrak yerlerinden biridir. Nüfusu az olduğu için mahallede yaşayanlar birbirini tanır, böylece olası asayiş sorunları pek yaşanmaz. Çünkü yabancı kişi hemen dikkat çeker.

Sınırları eski Devlet Hastanesi’nden başlar, Gökçay Mesirelik Alanı’nı içine alır.

İLK SEÇİMDE YÜZDE 55 OYLA MUHTAR SEÇİLDİ

Muhtar olmak hiç aklımda yoktu. 2005 yılında mahallemize Lebshow Marketi açtık ve esnaf olarak çalışmaya başladık.  Mahalle sakinlerinin sorunlarını burada konuşmaya başladık. Market işlettiğimiz için mahallenin bir anlamda buluşma noktası olduk. Birçok halkımızın sorunlarına çözüm olduk. 4 yıl böyle geçti. Bu süreçte mahalle sakinlerimiz takdir ettilerki mahalleye ve halka duyarsız kalmıyoruz, beni  teşvik ettiler muhtar olmam yönünde söylemlere başladılar.Bizde  Bismillah dedik ekibimizle birlikte  adaylığımızı açıkladık                                                                                                                       Seçime son 20 gün kalmıştı, 20 gün sonra seçime girdik ve kazandık. 5 adayla yarıştık Yüzde 55 oy alarak seçildik.

MUHTAR GÖKHAN BÜYÜKLEBLEBİ

2014 SEÇİMLERİNDE OYUNU YÜZDE 80’E ÇIKARDI

İkinci dönem muhtarlık seçimlerinde de mahalle sakinlerimiz görevi bırakmamamı istediler. Bizde devam kararı aldık. O seçimde 2 aday olarak yarıştık. Destek daha da arttı Mahalle sakinlerimizin teveccühü ile yüzde 80 oyla seçildik.

MUHTARLIK BİR GÖNÜL HİZMETİDİR

Muhtarlığı hiçbir zaman gelir kapısı olarak görmedik ilk muhtar olduğum zaman 30 yaşındaydım muhtarlık maaşı o dönemde yok denecek kadar azdı, buna rağmen geliri mühür parası olarak görünen ve hala devam etmekte olan ücreti göreve geldiğimiz tarihtenten itibaren hiç bir mahhalle sakinimizden talep etmedik ve bundan sonraki dönemdede talep etmeyeceğiz

Şu dönemde üzülerek görüyorumki sosyal medya ve aday tanıtım büroşürlerinde muhtarlık hizmetini bir iş olarak görmekteler Muhtarlığı ek iş olarak değil tek iş olarak yapacağım DİYORLAR. Muhtarlık bir kere gelir getiren ve mesai saatleri olan bir iş gibi görülmemelidir.  Muhtarlığın bir mesai saati yoktur. Ben ve Ekibim hiçbir zaman  böyle düşünmedik.  15 m2 muhtarlık binamızda  duralım, gelenin evrağını tamamlayalım, saat 17’de de kapıyı kapatıp gidelim demedik. Ben sürekli mahallemde, marketimde ve sokaklarda oldum. Mahallemizin merkezinde bulunan mahalle sakinlerimizin sabah 8 ile gece 24 e  kadar açık olan işyerimde mesai saati gözetmeksizin hizmet vermekteyim .Örneğin, gece saatlerinde mahalle sakinimiz Rahatsızlandığı zaman aracıda olmadığı için beni arayıp hastaneye götürmemi istiyor, hastaneye götürüp tedavisi yapıldıktan sonra  evine geri getiriyorum. Bu süreç sabah saatlerine kadarda sürebiliyor.  Bundan dolayı muhtarlık hizmetinin mesai kavramı yoktur ;;gönüllülük esastır;; Tıpkı babam, annem, kardeşim gibi yardıma ihtiyacı olana koşuyorum, bu beni de mutlu ediyor, çünkü bu tür talepler ancak evlatlara yapılabilir, onlar beni evlatları gibi, aileden biri gibi gördükleri için rahatça arayabiliyorlar.Aynı zamanda gündüz çalışan mahalle sakinlerimizin evrak işleri olduğunda gece 24 dede olsa hizmet verilmektedir.

‘YAPAMAYACAĞIM SÖZÜ VERMEDİM’

Bir de şu var. Belediye mahallemize bazı hizmetler yaptı.  Örneğin benim dönemimde Etnografya Müzesi yapıldı, bu yerli ve yabancı turistlerin mahallemize gelmesine neden oluyor. Bu güzel bir şey Bazen belediyelerin, devletin ve yetkili kurumların yatırımları oluyor ben hiç bir zaman bu tür yapılan hizmetleri ben yaptım ben ettirdim gibi söylemlere girmedim.  Muhtarın yapacağı ve yapabilecekleri bellidir. Biz herzaman mahalle sakinlerimize karşı Doğru ve samimi olduk. Mesela bizde kamu alanı yok, sınırları dar bir mahalle olduğumuz için. Bir sosyal tesis veya bir başka şey yaptırma imkanımız yok. Seçim dönemlerinde bunu bilmeyen adayların farklı söylemlere girdiğini duyuyoruz. Örneğin, bir önceki dönemde adaylardan biri Cami ihtiyacı olan bölgeye  cami sözü vermiş. Mahalle sakinleri ‘sen yaptıracaksan oyu sana verelim’ dediler, ben de ‘Bu sözü versem yalancı duruma düşerim çünkü kamu alanı yok. ‘Bu anca şöyle olabilir, ev ya da arsa hibe edilirse yapılabilir’ dedim o zaman anladılar durumu.

ÖZETLE YAPILAN HİZMETLER

2.Dönemimizde sorun  teşkil eden ve çözüm bulunan sorunlardan  bahsedecek olursak . 117. Cadde ile 129 Cadde’yi bağlayan kavşakta  sinyalizasyon sistemi yapıldı. Çünkü bu kavşakta çok kaza oluyordu.Yapmış olduğumuz müracaat olumlu karşılandı  Diğer bir konu da; bin 800 m2 atıl fabrikaların yıkılması oldu. 2317 Sokak’taki bu fabrikaların içinde madde bağımlıları barınıyordu, mahalle sakinleri gece saatlerinde sokağa çıkamıyordu. Hatta bu soruna daha önce KUMSATİ dergisinde siz de değinmiştiniz, yapmış olduğumuz o söyleşiden sonra o fabrikalar yıkıldı ve sorundan kurtulduk.

2310 Sokak ile 117 Caddeyi bağlayan yerde trafik sıkıntımız var oraya set istedik. Ama itfaiye geçidi olduğu için kabul görmedi. Bu sorun hala çözüm bekliyor. Kazaya sebebiyet verebilecek bir yer.Mahallemizde bulunan ve anıtlar kurulunca tescillenen yıkılmaya yakın eski evlerin durumu tescillenmiş ama bakım ve onarımları  yapılmamış mahalle sakinlerimizi  tehdit eder durumda. Bu sorunlarında giderilmesi için uğraşımız devam ediyor. Fakat bazen  bizim elimizde olmayan başka kurumlar tarafında çözümbekleyen sorunların çözümünde gecikmeler olabiliyor. Bu dönemde başlatmış olduğumuz ‘kurban bayramında mutfağında et pişmeyen ev kalmayacak’ çalışmamız beni en mutlu eden çalışmalarımdan biriydi. Çünkü kurban kesemeyen  mahallesakinlerimizin çocuklarının kurban kesemedik üzüntülerinin bir nebzede olsa azaltmış olduğumuzu düşünüyorum. Bunun tespiti için kurban bayramından önce 250 ev gezerek tek tek sorarak 57 kurban kesemeyecek ev tespit ettik ve kurban kesen mahalle sakinlerimizin de duyarlı davranışı ile eksik kalan kısmıda kendi imkanımızla tamamlayarak bu 57 haneye kurban bayramı  sabahında ocaklarında pişecek olan eti tedarik ettik  çünkü bizler  vardan yoktan anlarız ama çocuklar  bilmez.

Şimdi en çok istediğimiz şey; Şu anda Taş Bina (yıkılan hastane binalarının içinde koruma altında olduğu için yıkılamayan tek bina) atıl bir şekilde duruyor.  Burası hakkında biran evvel karar verilmesini istiyoruz. Hastane, mahallemiz için bir nimetti. Mahalle sakinlerinin büyük bölümü yaşlı ve hasta olduğu için sağlık kurumlarına ulaşımları zorlaştı. Bu nedenle bir Poliklinik yapılmasını istiyoruz. Buna acil ihtiyaç var.  Çözüm bekliyoruz. Bir yapmak istediğimiz hizmet de çocuklarımız için bu yaz okullar tatil olduğunda mahallemizdeki 11-14 yaş gurubundaki çocuklarımıza ücretsiz futbol kursu vermek.Tabi isteyen aileler için biraz öncede bahsettiğim gibi profesyonel futbol oynadım ve geçtiğimiz yaz futbol antrenör kursuna giderek c sınıfı antrenörlük belgemi aldım. Burada çocuklarımıza şu katkımız olacak. 1) Onları yazın internet başından kurtaracağız. 2)Sağlık için spor yapmaları sağlanacak. 3) Şunu hiç bir zaman unutmayalım spor yapan çocuk kötü alışkanlıklardan bir o kadar uzak olur.

 MAHALLE SAKİNLERİMİZE COK TEŞEKKÜR EDİYORUM

2 dönemdir mahalle sakinlerimizin destekleriyle muhtarlığa layık gördüler. Bu iki dönemde de mahallemizdeki sorunların çözümünde  beni yalnız koymayıp destek verdiler.  Bende onları mahcup etmemek için bende elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım.  10 yıl boyunca güven kazandım. Hiç kimseyi incitmemeye çalıştık. Gelen müracaatlara anında cevap verdik. Özellikle bireysel sıkıntılarda çözüm ürettik, yani her yaraya her yüreğe dokunmaya çalıştık. İşsizlik sorunlarına dahi çözüm için aracı olduk 50’ye yakın gencin işe girmesine vesile olduk. Şu anda 8 kişinin daha müracaatlarını yaptırdık. Tanıdıklarımız sağ olsunlar bu konuda da yardımcı oluyorlar.

Doğma büyüme Keçeci mahallemizde yaşadığımdan, esnaflık etmekten ve mahallemizde muhtarlık hizmetini etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Benimle beraber bu dönemde muhtarlığa aday olan arkadaşlarıma da başarılar dilerim.

 

 

Bu haber 479 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...