Lösev Tırı Isparta’da yardım dağıttı

6 Mart 2013 22:26

LÖSEV Yardım Tırı, lösemili ve kanserli ailelere yardım ulaştırmak için şehir şehir geziyor.“Anadolu’ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelere yardım dağıtan tır, dün de Isparta’da lösemi hastası ailelerle buluştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı"nın (LÖSEV) “Tır Dolusu Lösev Yardımı Projesi” kapsamında Anadolu"nun çeşitli illerini ziyaret eden LÖSEV tırı Isparta’ya gelerek lösemili aileler ile buluştu. Gıdadan kıyafete, eşyadan oyuncağa pek çok yardımı ulaştıran LÖSEV yardım tırı kentte yaşayan aileleri sevindirdi.

Valilik önünde konuşlanan Yardım tırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gençler LÖSEVLİ çocuklarla yakında ilgilendiler.

Konu ilgili bilgi veren Lösemili Çocuklar Vakfı yetkilileri, 14 yıldır çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, tır projeleri ile 2 yıldır Türkiye’nin tüm illerine hizmet götürdüklerini belirtti.

ISPARTA’LI GÖNÜLLÜLERDEN DESTEK

Lösemili Çocuklar Vakfı yetkilileri;  “Mart ayından itibaren her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Anadolu’yu gezmeye başladık. Ankara’dan yola çıkan LÖSEV yardım tırımız, 1gün boyunca Afyon’da konakladı. Bugün de Isparta’dayız. Tırımızın bir sonraki durağı ise Antalya olacak.

5 kişilik bir ekiple Isparta’ya geldik. Her ilimizde olduğu gibi gönüllülerimiz Isparta’da da var. Onların ve Lösemili çocuklarımızdan Şeyma Demircan’ın babası olan il temsilcimiz Çetin Demircan’ın da desteği ile lösemili çocuklarımız ve ailelerine yardım etmek amacıyla buradayız.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİNİN

İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Anadolu yollarında, köylere kadar ulaşmanın ve oradaki lösemili ve kanserli yavrularımızı güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TIR'ımızda, gıda, tekstil, kırtasiye, oyuncak, temizlik malzemesi, mobilya ve beyaz eşya yardımlarımız LÖSEV’e kayıtlı lösemili çocuklarımız ve aileleri için hazır bulunacak. Ailelerimiz, yardımlarımızı ihtiyaçlarına göre gönüllerince seçerek alabilecek olmanın mutluluğunu yaşayacaklar” diye konuştular.

Dün saat 18:00’e kadar Isparta’da kalan LÖSEV Yardım Tırı, Antalya’ya gitmek üzere yola çıktı. 

ULUSLAR ARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

HAFTASI ANTALYA’DA KUTLANACAK

Öte yandan, Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nın 12’ncisi bu yıl Antalya’da kutlanacak. 25 Mayıs’ta kutlanacak olan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası bu yıl önceki yıllara göre daha geniş kapsamlı kutlanacak. Etkinliklere, yurtdışından da lösemili çocukların katılacağı belirtildi.

 

 

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...