“Belediye iktidarla buluştuğunda sosyal konutu nasıl yaptığımızı göreceksiniz”

27 Mart 2019 17:06

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen,  Türkiye Emeklileri Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete, emeklilerin ilgisi çok olunca dernek binası yeterli gelmedi. Böylece Başdeğirmen’in ziyareti açık hava toplantısına dönüştü. Başdeğirmen, dernek binası önünde emeklilere seslendi.

Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, Başdeğirmen’e emeklilerin yerel yönetimlerden beklentilerini içeren dosya takdim etti. Ersal, “Emeklilerimiz cami köşelerinde ve Belediye İşhanı önünde oturarak vakitlerini geçirmekteler. Orada egzoz gazından etkilenerek hasta olmaktalar. Eğer seçilirseniz emekliler için bir mekan ve park istiyoruz. Ayrıca belediyede bizleri temsil edebilecek bir oda istiyoruz. Bunun yanında en büyük problemimiz sosyal konut. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bu işin peşindeyiz. Biz kooperatif kurmadık, para kurmadık, ev yapacağız demedik. Sayın Başbakanlarımızın ve Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlere Isparta’da giden valilerimiz ve milletvekillerimizin vermiş olduğu sözler üzerine talep almaktayız. Ama yerel seçimde herkesin ağzında sosyal konut var. Isparta’da ucuz sosyal konutu kim yapar ve bu konuda kim güven verirse seçimi o alır. 20 bin emekli üyemizin 17 bininin biz de dilekçesi var. 3,5 yıldır uğraşmamıza rağmen Isparta’da TOKİ’yi yaptıramadık. İnşallah seçilecek belediye başkanımız bu konuda elini taşın altına koyar” dedi.

EN BÜYÜK SORUN İKTİDARLA

BELEDİYEYİ BULUŞTURAMAMAK 

Emeklilerin ihtiyaçları ne ise o yönde faydalı olmak istediklerini kaydeden AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, şöyle konuştu; “Birçok sorununuzun olduğunu biliyoruz. Başkanımız işsizlikten bahsetti. Ülkemiz çok büyük bir ülke. 82 milyon nüfuslu gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ayrıca genç nüfusu dünyada en yüksek olan ülke. Her yıl ülkemizde 1 milyon 200 bin iş ihtiyacı doğuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dönemindeki tüm çalışmaların içerisinde emeklilerimiz ön sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın olduğu kadar emeklilere hiç kimse yakın olmamıştır. Ülkemizin büyük olması ve içeriden, dışarıdan gelenlerden dolayı bazı aksamalar olabiliyor. Bunu elbirliği ile aşmamız gerekiyor. Topla, tüfekle yıkamadıkları ülkeyi ekonomik sıkıntılarla yıkmaya çalışıyorlar. Isparta’da ev kiraları yükseldi. Türkiye’de son yıllarda yüzde 16 ev kiralarında artış var. Isparta’da yüzde 4 gerileme var. İstatistikler bunu gösteriyor. İyileşmeye doğru giden çalışmalarımız var.  En büyük sıkıntımız Isparta’da iktidar ile belediyeyi bir araya getiremedik. Eğer iktidar gücüyle belediyenin gücünü birleştirebilseydik biz bugünlerde çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilecektik.

SOSYAL KONUT ÜRETMEK

AK PARTİ BELEDİYELERİNİN İŞİDİR

Burada toplanmamızın asıl sebebi sosyal konut. Bize sosyal konut lazım. Evi olmayan emeklimiz ve dar gelirli vatandaşlarımız bir evimiz olsun istiyor. Bununla alakalı bugüne kadar birçok çalışma oldu ve sözler verildi. Ama verilen sözler yerine getirilemedi. Isparta Belediyesi’ne baktığımız zaman son 10 yıl içerisinde, geçmişe dönük baktığımızda 8-10 kez sosyal toplu konut olarak, bu konulara girilmiş. Ama hiçbir zaman bu konutlar üretilememiş. Son 10 yılda Isparta Belediyesi sosyal konut üretemedi ama diğer ilçelerimizde sosyal konut üretilmiş. Bir Büyükkabaca Belediyesi  105 konut üreterek ihtiyaç sahiplerine verebilmiş. Isparta Belediyesi olarak son 10 yılda neden bunları üretemedik. Bize engel oldu diyorlar. Her şeye milletvekilleri engel oldu mantığı doğru olabilir mi? Uyum içerisinde çalışamadığın için böyle oldu. Hiç kimsenin yanına gidip birlikte çalışamadığın için böyle oldu. Bunlar birike birike halının altına süpürüldü. Şimdi bir çok dert olarak karşımıza geldi. AK Parti belediyeciliğinde Akkent TOKİ ile Çünür TOKİ yapıldı.  Atabey’de Temmuz’un 15’inde 377 konut dağıtmak için kura çekilecek. Burada belediyemiz neden bunlara baktı kaldı? Şimdi çıkıyorlar müjde biz yapacağız diyorlar.  Mehmet Aybatılı ile Altan Raşit Civan’ın yaptığı konutların kapıları ile cıvataları kalmıştı, geldi onları yaptı. Yaptığım dediği konutlar odur. Billboardlara müjde hayalleriniz gerçek oluyor diyor. Hangi hayalleriniz gerçek oluyor? Günaydın derler. Bu konuda en önemli kurum belediyedir. Belediye Allah’ın izniyle iktidar olacak, genel idare yerelle birleştikten sonra sorununun kalacağına inanmıyorum. Göreve geldiğimizde AK Parti belediyeleri nasıl konut ürettilerse bizler de üreteceğiz.

BİZ TOPLU KONUT DEĞİL SOSYAL

KONUT YAPMAYA GELİYORUZ

Belediyemiz Yazısöğüt’te 700 dönüm araziyi sosyal konuta açacağım dedi. Sonra toplu konuta çevrildi. Para ile alınan arsalara sosyal konut yapılmaz. Yazısöğüt’teki arazinin 3 bin 8 tane hissesi var. Bunlardan bu mülklerin alınması gerekiyor. Birçoğu da buraları vermiyoruz dediler. İlk etapta buranın m2’si 250 liraydı sosyal konut yapacağım deyince 400 TL’ye çıktı. Yarın iş biraz daha ilerlediğinde 800 liraya çıkacak. O zaman sosyal konut oluyor mu? O bir toplu konuttur yani kooperatifçiliktir. Sosyal konut arsa değeri parası olmadan yapılmış inşaat maliyetiyle sizlere verilmesidir. Biz toplu konut değil sosyal konut yapacağız. Hedefimiz 5 bin konut.

MİLLET BAHÇESİNDE EN ÖNEMLİ

YERLER EMEKLİMZE AYRILACAK

100 gündür projelerimizi açıklıyoruz. Bunların içerisinde sivil toplum kuruluşları için ne yapabileceğimizi de söyledik. Tüm sivil toplum kuruluşlarına yerlerini biz vereceğiz, onlardan kira da almayacağız.  Sayın başkanımız emeklilerin oturabileceği yerlere ihtiyaç var diyor. Eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Millet Kıraathanesi açıldı. Ücretsiz çay ve kahve ikram ediliyor. Ayrıca akşam saat 21.00’dan sonra çorba ikramı var. Ayrıca biz göreve geldiğimiz zaman millet bahçesi yapacağız. Orada da en önemli yerler emeklilerimize ayrılacak. Yaşlılarımızın evlerini isterlerse belediye olarak belli zamanlarda biz temizleyeceğiz. Kıyafetlerini alıp ütüleyip evine bırakacağız. Ayrıca istediği zaman berberi evine göndereceğiz. En önemlisi yaşlılarımız kurbanlarını kesemiyorlar. Belediye olarak ekip kuracağız talep edenlerin küçükbaş hayvanlarını belediye olarak kesip teslim edeceğiz. Bunu Sütçüler Belediyesi yıllardır yapıyor.”

Bu haber 312 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...