“VEREN ELİ, ALAN ELE GÖSTERMEYEN TEK BELEDİYEYİZ”

28 Mart 2019 16:08

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmalarına Zafer ve Akkent Mahalleleri ile devam etti. Zafer Mahallesinde açık hava, Akkent Mahallesinde ise kahve toplantısı gerçekleştiren Başkan Günaydın, her iki mahalleye gelişinde havai fişekler, meşaleler yakılarak karşılandı. Günaydın vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın toplantılara gelişinde cadde boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. ‘Hadi Bir Daha Bir Daha’ isimli seçim şarkısı ile kürsüye ilk önce Zafer Mahallesinde çıkan Başkan Günaydın’ın, vatandaşlara ortaokul ve lise alanı ile ilgili arsa istimlakı, Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi ve okul yapımı sözü oldu. Günaydın, eğitime verdiği önemden bahsederek, “Çocuklarımız okusun diye Oğuzata’yı kurduk. Çocuklarımıza orada kurs aldıralım daha sonra üniversiteyi okusunlar, çocuklarımızı üniversitede de takip edeyim. Çocuklarımızın arkasında ben olacağım” derken, “Derdim okumak ve okutturmak bu derdime sizlerde ortak olun” şeklinde çağrıda bulundu.

Zafer Mahallesindeki konuşmasını ağırlıklı olarak eğitim konusuna veren Başkan Günaydın, “Her insanımızın kabiliyeti var, onu boşa çıkarmayalım” derken, yine çocuklara yönelik mahallede güzel bir parkın yapılacağı müjdesini verdi.

Deregümü bölgesinde kurulacak yeni şehre de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bölgede 8 adet 50’şer dönümlük yeşil alan ayrıldığını dile getirirken, belediyenin yapmış olduğu altyapı, asfalt ve diğer sosyal kültürel faaliyetlere değindi. Günaydın, “Her şeyin başı sevmek, saymaktır, sizleri seviyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Zafer Mahallesinin ardından Akkent Mahallesine geçen ve burada da kahve toplantısı gerçekleştiren Başkan Günaydın, mahalleye belediye olarak görev sürecinde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Belediye başkanı olduğunda Akkent Mahallesinde hiçbir yolun olmadığını, yeşil alanlarının bulunmadığını yine ağaç dahi dikilmemiş olduğunu belirten Günaydın, “Göreve geldiğimizde belediyemizin mali durumu da iyi değildi. Zaman içerisinde bir şeyler yaptık. Belediyeyi teslim aldığımızda bir günde belediyemize 6 icra birden geliyordu” görüşlerinde bulundu.

Akkent müteahhidinin yolu yapmadan gittiğini, mahallenin arka tarafında bulunan yolun ise hiç yapılmamış olduğunu hatırlatan Günaydın, “Bu yolları yaptık. Mahallemizin parklarını yaptık” dedi. Mahallenin yollarının da dikine bir sistemle yapılmış olmasını eleştiren Günaydın, “Burası bir tepe, plan çizilirken görülmeden hazırlanmış. Alan düz olarak kabul edilmiş, yollar dikine yapılmış. Müteahhidin yapması gereken işleri de biz tamamladık” diye konuştu.

Akkent Mahallesine uzun vadeli işler yapacaklarını bunlardan birisinin de sosyal tesis olduğuna değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mahallenin nüfusunun az olmasından dolayı bölgeye alışveriş merkezleri ve diğer yatırımcıların gelmediğini söyledi.

Uzun bir süredir gerek Akkent gerekse Aliköyü Muhtarları ile de görüştüklerini Aliköylülere ait 250 dönümün üzerinde arazinin bulunduğunu ve kat karşılığı sosyal konut yapımı teklifini ilettiğini dile getiren Günaydın, “Akkent Mahallemizde bin konut var. İlgili arsalara da ben konut yaparsam mahallemizin böylece nüfus artar ve mahallenize dükkanlar gelir diye düşündük ancak yüksek miktarlar istendiği için bu gerçekleşmedi” görüşlerinde bulundu.

Sosyal tesis ile ilgilide yeri ayarladıklarını, bunun hazırlıkları sonrasında kararın Belediye Meclisinden de geçtiğini söyleyen Başkan Günaydın, bununla birlikte mahalleye pazaryeri de kurulabileceğini dile getirdi. Günaydın, “Mahallemizin nüfusu az. Çünür Yenişehir’e her türlü mağazalar geliyor, Çünür’ü durduramıyoruz, buraya getiremiyoruz” dedi.

Akkent Mahallesinden geçerek, Yeni Otogara ulaşan bir yolunda açılacağını, bu ana yolla birlikte Akkent’in daha da değer kazanacağını, üniversite ile arasındaki mesafenin de düşmüş olacağını anlatan Günaydın, belediyenin yapacağı sosyal konutlar konusunda da bilgilendirmede bulundu. Günaydın, sosyal konutları yapacağını dile getirirken, “Memlekete zarar vermesinler, bana da gölge etmesinler. Ben fabrikaları da kurarım paramı da kazanırım, konutu da yaparım” diyerek rakiplerine göndermede bulundu.

Sosyal yardımlar hususunda da “Veren eli alan ele göstermeyen Türkiye’de tek belediyeyiz” diyerek, Gıda ve Giyim Bank olarak yapılan yardımları anlattı.

Şehre otoparklar yaptıklarını ve bunun devam edeceğinden de bahseden Günaydın, “Isparta’mız otoparklarına kavuştu. Yağmur suyu projemiz tamamlandı. Çok şehir bu yatırımları bilmiyor. Biz bunları Türkiye’mize de örnek olsun diye de yaptık” dedi.

 

Bu haber 306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...