“Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Mesleğinin Dünü Bugünü” SDÜ’de Tartışıldı

6 Mart 2013 22:35

Muhasebeciler Günü kutlamaları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından “Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Mesleğinin Dünü Bugünü” konulu bir konferans düzenlendi.

Isparta MYO Çetin Büyükvanlı Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansı, Isparta SMMM Odası Genel Sekreteri Zafer Büyüknohutçu verdi. Muhasebecilik  mesleğinin tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Büyüknohutçu, 2012 yılında uygulamaya konulan “Yeni Türk Ticaret Kanunu”nun mesleğe getirdikleri ve muhasebecilere yüklediği yükümlülükler hakkında öğrencileri bilgilendirdi

Konferansta Muhasebecilik  mesleğinin tarihsel gelişim süreci hakkında bilgi verilerek, 01/07/2012 tarihi itibariyle uygulamaya başlanılan Yeni Türk Ticaret Kanununun mesleğe getirdiği yenilikler ve muhasebecilere yüklediği yükümlülükler hakkında öğrencilerle paylaşımda bulundu.

Konferansa Isparta SMMM Odası  Başkan Yardımcısı Mukadder Tunç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Yüksel Metin, Müdür Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Hasan Şenol, Okt. Mehmet Dinç ile Bölüm Öğretim Elemanları Yrd.Doç.Dr. Hakan Özçelik ve Öğr.Gör. A.İhsan Dikici ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans sonunda Yüksekokul müdürümüz Doç.Dr. Yüksel Metin tarafından Isparta SMMMO Genel Sekreteri Zafer Büyünohutçu'ya çiçek ve Teşekkür Belgesi takdim edildi.

 

Bu haber 885 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...