YENİ BELEDİYE MECLİSİNDE 3 PARTİDEN ÜYELER GÖREV YAPACAK

4 Nisan 2019 18:28

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Isparta Belediyesinin Meclisi de yeniden belirlenerek adeta baştan sona değişti. Zira, 31 üyeli meclisin sadece 4 üyesi aynı kalırken, 27 yeni isim seçildi.

 Yakaören Köyü eski Muhtarı İbrahim Can 2014 yerel seçimlerinde meclise MHP’den girmişti. Ancak, 31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde meclis için mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kontenjan adayı olan Can, Başkan Günaydın’ın seçimleri kaybetmesiyle meclise giremedi. Halil İbrahim Can ile birlikte kontenjan adayı olan ADD Isparta Şubesi Başkanı Batuhan Güldiken ve Süleyman Kalay da meclise giremediler. Ak Parti adayı Şükrü Başdeğirmen’in Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından Başdeğirmen’in kontenjan adayları olan Turan Mahallesi eski Muhtarı Sezgin Gülatan, Ak Parti Kadın Kolları eski Başkanı Gülsüm Tunçbilek ve Kaptan Yılmaz kontenjan kadrosundan meclise giren yeni isimler oldular.

Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti’de geçen dönem görev alan isimlerden; Milletvekili seçimleri için 2018’de istifa eden Kadir Dal ve yerine yedekten meclis üyesi olan Ayhan Genç, Ramazan Çırak, Canan Aydın, Mehmet Yavuz, Kadir Özkan, Yaşar Ünlü, Emel Akbaş, Salim Nuri Güntaç, Ali Tunçbilek, Faruk Daşdöner, geçen yıl istifa eden Havva Saraç, Arif Gürdal’dan hiçbirisi de yeni mecliste olmayacaklar.

Ak Parti’de bu dönemde Mecliste; Mehmet Ali Şenol, Zafer Akça, Fahrettin Gözgün, Uğur Büyükçulcu, Mustafa Ali Ceylan, Özler Erdoğan, Gökhan Emiştekin, Hacer Kutlu, Hakkı Kaya, Hatice Çakır, Mehmet Ören ve Erdal Çelik olmak üzere kontenjan hariç  12 yeni isim görev yapacak. Ak Parti Mecliste kontenjanla birlikte 15 Meclis üyesiyle temsil edilecek.

MHP’de ise; geçen dönem görev alan isimlerden; Orhan Eren, Havva Gökdoğan, Nedim Yürekli, Hüseyin Dikyar, Gürsan Taştekin, Nail Bayram, Muhittin Gül, Akif Aslan, Arif Aslan, Ali Sancaktaroğlu, Ömer Tahir Gürakan, Muzaffer Kılıç ve İbrahim Can yeni dönemde olmayacaklar. MHP’de bunların yerine Hasan Hüseyin Akagündüz, Süleyman Gülboy, Oğuzhan Göker, Şakir Uygun, Hüseyin Ata, Mustafa Şenel Karakaya, Ayşe Serap Özkahraman ve Gözde Çağlar olmak üzere 8 isim görev yapacak.

MECLİS, ÜÇ PARTİLİ OLDU

2014 – 2019 yıllarını kapsayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde mecliste 17 MHP, 14 Ak Parti olmak üzere iki partili meclis görev yaparken ve mecliste üye bakımından sayısal üstünlük MHP’de iken, 31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde üye bakımından sayısal üstünlük Ak Parti’ye geçti. Bu dönem mecliste bir önemli değişiklik de meclisin geçen dönemki gibi iki partili değil üç partili olması oldu. Zira, bu dönem Ak Parti ve MHP’ye İyi Parti de eklendi. Bu parti de yanı MHP gibi 8 üye ile mecliste temsil edilecek.

GÜLBOY, GÖKER, KARAKAYA

VE ÖREN YENİDEN MECLİSTE

MHP’de Yusuf Ziya Günaydın döneminde Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan Süleyman Gülboy, İsim Komisyonu Başkanlığı yapan Şükrü Oğuzhan Göker ve Tarife Komisyonu Başkanlığı yapan Mustafa Şenel Karakaya MHP’den yeniden meclise giren isimler olurken, Ak Partiden ise sadece Mehmet Ören önceki dönemde görev alıp yeni dönemde de görev yapacak isim oldu.

İŞTE ISPARTA BELEDİYE

MECLİSİNİN YENİ ÜYELERİ:

Ak Parti: Mehmet Ali Şenol, Zafer Akça, Fahrettin Gözgün, Uğur Büyükçulcu, Mustafa Ali Ceylan, Özler Erdoğan, Gökhan Emiştekin, Hacer Kutlu, Hakkı Kaya, Hatice Çakır, Mehmet Ören ve Erdal Çelik. Kontenjan; Sezgin Gülatan, Gülsüm Tunçbilek ve Kaptan Yılmaz.

MHP: Hasan Hüseyin Akagündüz, Süleyman Gülboy, Oğuzhan Göker, Şakir Uygun, Hüseyin Ata, Mustafa Şenel Karakaya, Ayşe Serap Özkahraman ve Gözde Çağlar.

İYİ Parti: Ahmet Aydoğdu, Burak Akşahin, Ramazan Bayram Kabalak, Hasan Karaca, Mustafa Mete Kınay, Mustafa Dülgerbaki, Ahmet Doğan Uyar ve Sevim Yıldıran görev yapacaklar.

 

Bu haber 282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...