Şehir Hastanesinde ‘Otizminizin Farkındayız’ semineri

4 Nisan 2019 18:30

“Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle hastanemizde “Otizminizin Farkındayız, Sizlerin Yanındayız” semineri düzenlendi.

Isparta Şehir Hastanesi’nde Otizm Farkındalık Günü düzenlendi. Başhekim,  F. Ruşen KESKİN, Hastane yönetimimiz, Isparta Nefes Otizm Derneği başkanı ve dernek üyeleri olan Otizmli Çocukların ebeveynleri, Otizmli çocuklarımız, Isparta Yılmaz Şener İlköğretim öğrencileri, hastane çalışanlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda karşılama konuşmalarını yapan Başhekim F. Ruşen Keskin yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere; Otizm, erken çocukluk çağında belirtilerin görüldüğü ve yaşam boyu devam eden bir nörogelişimsel bozukluk olarak tanımlanmaktadır.

Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısı, günümüzde her 68 çocuktan biri için konuluyor. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 142 bin 586 otizmli birey olduğu ve bu durumdan etkilenen 4 milyon 568 bin aile ferdi bulunduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de 0 - 18 yaş grubu arasında yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve gençten, okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı ise sadece 30 bin 50.

Hastanemizde 2 tane Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanımız, Ergoterapi Ünitemiz ve Çocuk Gelişim Uzmanlarımızla Otizmin tanısı ve tedavisi için geniş çaplı çalışmalar yapılmakta ve Otistik bireylerimize ve aile fertlerine hizmet vermektedir. Tüm arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Isparta Şehir Hastanesi olarak; Otizmin sadece bugün değil her gün farkındayız ve Otizmli her bireyin yanındayız” dedi.

16 yaşındaki otizmli gencimiz Ali Ozan Ünaldı’nın annesi Sayın Şerife Ünaldı yaptığı konuşmada otizmli annesi olarak yaşadığı süreci ve duygularını izleyicilerle paylaştı.

Son olarak Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Emel Özen,  otizm tanı ve tedavi süreci, otizmli bireylerin davranış şekilleri ve nasıl davranılacağı hakkında bilgiler verdi.

Seminerin ardından pasta kesimi yapılarak otizmli çocuklarımız için parmak boyama ve yüz boyama etkinliği düzenlendi.

 

 

Bu haber 248 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...