İYİ Parti, Gelendost için itiraz yaptı

4 Nisan 2019 18:32

İYİ Parti, Gelendost seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarının İlçe Seçim Kurulu’nda reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. İl Başkanı Özgür Tandoğan ve beraberindekiler, İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sundu. Tandoğan, şu açıklamayı yaptı:

“31 Mart 2019 tarihinde Gelendost İlçemizde gerçekleştirilen seçimler ile itirazlarımız sürüyor. İlk açıklamalara göre 14 oy farkla İYİ Parti Gelendost Belediye Başkan Adayımız Mustafa Özmen’in kazandığı açıklanmıştı. Sonradan ne değişti, ne değiştirildi onun takibini yapıyoruz. Ne kadar AK Parti tarafından seçimi kazandık, fark attık gibi açıklamalar yapılsa da biten henüz hiçbir şey yoktur. Basında çıkan haberlerin henüz bir geçerliliği yoktur.

İYİ Parti Gelendost Belediye Başkan Adayımız Mustafa Özmen ile AK Parti adayı arasında bıçak sırtı oy farkı olması nedeniyle oyların yeniden sayılması gerekmektedir.

İl Seçim Kuruluna İYİ Parti Gelendost Belediye Başkan Adayımız Mustafa Özmen, İYİ Parti İlçe Başkanlık yetkilerimiz ve avukatlarımızla gerekli itirazlarımızı yaptık. Yapılan usulsüzlüklerin belirlenmesini ve kanuni sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz.”

Gelendost İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Özmen, şu açıklamayı yaptı:

“Kesinleşen bir sonuç yoktur. İl seçim kuruluna itirazımızı oyların tamamının yeniden sayılması yönünde başvurumuzu yaptık. Gelendost Belediye Başkanlığı sonucu bu itirazlar sonrası belli olacaktır. Hukuka ve seçmenlerimizin tercihine saygımız sonsuzdur .Kamuoyunda bilgi kirliliği yapanlara ve manipülasyonlara inanmaya gerek yoktur. Sonuçlar kesin açıklandığında kazanan taraf belli olacaktır. İyi Parti ailesi olarak bu süreci sükunet ve huzur içerisinde götürmeye devam edeceğiz.”

 

 

Bu haber 254 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...