GÜVENLİ İNTERNET TIRI’NA REKOR ZİYARET

13 Nisan 2019 11:50

İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Valilik önüne getirilen Güvenli İnternet Tırı’na öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Isparta Valiliği öncülüğünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun  (BTK) çocukların, gençlerin ve ebeveynlerin bilgi teknolojileri ve interneti bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına yönelik yürüttüğü “İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Valilik önüne Güvenli İnternet Tırı geldi.

8 Nisan Pazartesi gününden beri Valilik önünde bulunan Güvenli İnternet Tırında öğrencilere BTK uzmanları tarafından oyun ve uygulamalarla eğitim verilirken aynı zamanda yeni teknolojik ürünler öğrencilerle tanıştırılıyor.

HEDEF KİTLE: 5-6-7-8 SINIFLAR

Proje ortaklarından Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Güvenli İnternet Tırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Güvenli internet kullanımın öneminden bahseden Yiğit, şunları söyledi:

“Güvenli internet tırımız 08 Nisanda Isparta’mıza geldi. 1 hafta boyunca Isparta’mıza hem 5-6-7-8 sınıf olan hedef kitlemize hem de tüm halkımızın ziyaretine açık. Güvenli İnternet tırımızı biz internetin bilinçli ve güvenli kullanımı kapsamında Isparta’ya getirdik. Böyle bir projenin nasıl başladığı hakkında da kısaca bilgi vermek istiyorum.:  Bu projemizin sayın valimizin özellikle konuya madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, internet bağımlılığı gibi çalışmalara böyle sosyal sorumluluk projeleri ile değinmiş olması, dile getirmiş olması, önemsemiş olması bizlere de bu konuda bir sorumluluk görev aksettirmiştir. Biz buradaki sorumluluğumuzu böyle bir proje başlatarak özellikle öğrencilerimizin gençlerimizin bu teknoloji internetle ilgili bağımlıklarını en iyi şekilde mücadele etme noktasında bir caba sarf etme üzerine başlattık. Tırımız 1 hafta duracak. Yarın tırımız Isparta’dan ayrılacak. 

REKOR ZİYARET

Bu Güvenli İnternet Tırı Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 2 tane tırı var ve Türkiye’yi geziyorlar. Bu tır içerisinde özellikle teknoloji bağımlılığıyla ilgili çeşitli sinevizyonlar, arttırılmış gerçeklik ürünleri bunlar var. Burada hedef kitlemiz 5-6-7-8 sınıf demiştik bu ölçekte de öğrencilerimizin ziyaretleri kendilerine burada baştaki uzman arkadaşlarımızla beraber çeşitli seminerler, çeşitli anlatımlar yapıldı. Birazda projeden bilgi vermek istiyorum. Proje internetin bilinçli ve güvenli kullanımı projemiz sayın valimizin himayelerinde devam eden projemizdir. Biz projemizin ölçeğinde özellikle bilgisayar mühendisi olarak projenin koordinasyonunu sağladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Gençlik Spor Müdürlüğümü,  İl Sağlık Müdürlüğümüzde burada özellikle projede bir paydaş olarak yer almaktadırlar. Bilişim Teknolojiler ve İletişim kurumumuzda projemizin destekleyici kuruluşu. Tır bilişim teknolojilerinden geldi. Dünde öğretmenevimizde 2 gün eğitim verildi. Bu eğitimler öğretmenlerimize özellikle rehberlik ve psikoloji danışmanlık yapan öğretmenlerimizle birlikte bilişim teknolojileri öğretmenlerimize bu eğitimler verildi. Biz buradaki öğretmenlerimizin almış olduğu eğitimle özellikle kitle olan gençlerimize bunların yansıtılması farkındalığın oluşturulması konusunda eğiticilerin eğitimi noktasında 2 gün öğretmenevinde öğretmenlerimize eğitimler verilecek. Bu eğitimleri veren Bilişim Teknolojileri Ve İletişim Kurumumuzdan 2 uzman arkadaşlarımız ve Süleyman Demirel Üniversitesinde de 2 öğretim üyesi arkadaşlarımızda burada eğitim veriyorlar. Gün  boyu öğrenciler geliyorlar. 5-6-7-8 sınıflar özellikle programa dâhil oldu. Yaklaşık 1200 yakın öğrenci ziyaret etti ve halktan da 5000 yakın ziyaretin olduğunu bize arkadaşlar ilettiler.”

“İNTERNETİN BİLİNÇLİ GÜVENLİ KULLANIMI EĞİTİCİ EĞİTİMİ VERİYORUZ”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanı Dr. Mustafa Küçükali  ise bilinçli internet kullanımına dikkat çekerek, “Dün Eğitim programımız vardı. Şimdi bu eğitici eğitimleriyle alakalı Isparta’da bulunmaktayız. İl genelinde bilişim ve teknoloji öğretmenleri ve rehber öğretmenlerine yönelik internetin bilinçli güvenli kullanımı eğitici eğitimi veriyoruz. Bu öğretmenler de kendi okullarında eğitim yapacaklar. Isparta valimizin öncülüğünde bizi desteklemesiyle beraber bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. 2 gün sürecek eğitimlerle beraber aynı zamanda öğrencilerin deneyimlerini, teknolojik deneyimlerini arttırırken teknolojinin farkındalığını bilinçli internet kullanmanın farkındalığını arttırmak üzere teknoloji tırı oluşturduk. Bunu da Isparta’ya getirdik. Şu anda öğrencilerimize hizmet veriyor. Bu tır da robotik kodlamaya sanal gerçeklik oyun alanlarıyla beraber aynı zamanda internetin bilinçli, güvenli kullanımına yönelik farkındalık çalışmaları yapılmakta. Bu tır yaklaşık 1 yıldır ülkemizde teknoloji erişimi imkânı olmayan çocuklarımızı, okullarımızı gezerek bunla ilgili farkındalık çalışmalarını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 276 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...