Atatürk Isparta’ya gelerek milleti birbirine bağlamıştır

6 Mart 2013 22:56

Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin yıldönümünde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, O’nun eşsiz bir inkılâpçı olduğunu belirterek “Atatürk'ün düşüncelerinin ne kadar gerekli olduğu günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Büyük Türk Milleti için Atatürk'ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 83. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl protokolü, askeri birlik, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş belediye önünden 6 Mart Caddesini kullanarak valilik önündeki tören alanına yürüdü. Törende Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Günaydın, Atatürk'ün kısa süreliğine de olsa Isparta'ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olmasının, millette birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasını sağladığını kaydetti.

ISPARTA MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE 871 ŞEHİT VERMİŞTİR

Isparta'nın düşman işgali görmemesine rağmen Atatürk'ün Anadolu'da başlattığı Milli Mücadeleye canıyla malıyla tam destek verdiğini ve Kuvay-i Milliye ile bütünleştiğine dikkati çeken Günaydın, “Milli Mücadeleye Mustafa Kemal Paşa'nın safında giren Isparta, ilçeleriyle birlikte 871 şehit vermiş, büyük zaferi içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyet'e sahip çıktı” dedi.

ATATÜRK EŞSİZ BİR İNKILÂPÇIYDI

Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin Isparta'nın en mutlu günlerinden birisi olarak kabul edildiğini ifade eden Günaydın, şöyle devam etti: “Atatürk çalışmaları ile yeni vatanı ve yeni devleti ebedi güvenceye alan büyük ve eşsiz bir inkılâpçıydı. Türk'e tarih, Türk'e dil, Türk'e töre, Türk'e güven, Türk'e yükselme aşkı veren yüce Türk Atatürk'tü. Çünkü Türk milleti kendi bağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası, millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileri ile hizmet etmiştir. Diline, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup, geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir millet olmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibi düşünmenin ve yaşamının gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk idi.

ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCELERİNDEN VAZGEÇMEMELİYİZ

Atatürk, Türk Milleti'nin birleştirici, toparlayıcı ve hiç tükenmeyen tek enerji kaynağı olmuştur. Son yıllarda içte ve dışta fikren birbirleriyle aykırı olmalarına rağmen, devletinin üniter yapısını ve Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini bozabilmek için ortak cephe oluşturanlar görülmektedir. Yaşananları izledikçe, Atatürk'ün düşüncelerinin ne kadar gerekli olduğunun görüldüğü aşikârdır. Büyük Türk Milleti için Atatürk'ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız."

Tören Öğretmenler Halk Oyunu Ekibi'nin gösterisi ile son buldu.

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...