“Çocuklarımızı, gençlerimizi bir araya getirip gelişimlerine destek olmak”

19 Nisan 2019 17:34

Eski Milli Eğitim Binasına yapılan Millet Kıraathanesinde 1 ayda yaklaşık 20 bin kişiye hizmet verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm Türkiye’de oluşturulan Millet Kıraathanesi Isparta’da da kısa bir süre açılmasına rağmen yoğun ilgi görüyor. Bir ay önce Eski Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarihi binasında açılan Millet Kıraathanesinde bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişiye hizmet verildi.

SADECE MADDE BAĞIMLIĞI DEĞİL,

TEKNOLOJİ BAĞIMLIĞI DA GÜNDEMİMİZDE

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Millet Kıraathanesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

 “Buradaki temel gayemiz ilk günden beri benim göreve başladığımdan beri söylediğim bağımlılıkla mücadele ülkemizin ve milletimizin öncelik konuları altında. Bağımlılıkla mücadelenin bir yolu da çocuklarımızı, gençlerimizi bu tür kıraathanede bir araya getirip meraklı oldukları konularda gelişimlerine destek olmaktı. Bağımlılıkla mücadele derken sadece madde bağımlılığı değil teknoloji bağımlılığı da gündemimizde. Ancak teknoloji bağımlılığı deyip gençlerimizi öğrencilerimizi korkutmanın da bir anlamı yok yeter ki bu teknolojiyi akılcı olarak kullanalım bilimsel yöntemlerle kullanalım ülkemizin geleceği için teknik yatırımlar için bilimsel yatırımlar için onların bilgilendirmesini sağlayalım. Millet kıraathanemizin bir bölümünde bu maksatla tamamen öğrencilerimizin gençlerimizin gelip merak duydukları alanda teknolojik imkânlardan hocaları, öğretmenleri eğitiminden faydalanmalı ve teknolojiyi akıllı kullanmalarını arzuladık. Bu alt katta tamamen teknolojik yatırımlar çalışmalara yönelik düzenlenmiş durumda. Bir üst katta öğrencilerimizin, gençlerimizin okuma merakını gidermek istediklerini zaman arkadaşlarıyla sohbet edebilmeleri merak uyandıran konuları tartışabilmeleri, konuşabilmeleri için uyarladık. Diğer bölümümüzde ise ilimizin yöresel, kültürel mirasını ön plana çıkarabilmek sergileyebilmek amacıyla planlamış durumdayız.  Robotik kodlama odamız var, 3D yazılım odamız var, Halk eğitim için kullandıracağımız farklı eğitim çalışmalarını içeren odalarımız var, usta yöneticilerimiz var. Kısaca Isparta’mızda hem öğrenci hem öğretmen var. Bize sadece düşen bu tarihi mekanı  öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirmekti, Bunu da başardığımıza inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bura da çok maksatlı odalarımızda var çok amaçlı kullanabileceğimiz o odaları da vatandaşlarımızın doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz.”

TBMM Başkan Vekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise

“Bütün şehir halkının özellikle gençlerin ve çocuklarımızın faydalanabilecekleri çalışabilecekleri bir kıraathane oluşturduk. Gene onun dışında  da görmüş olduğunuz gibi farklı atölyelerle çocuklarımızın gelip burada kendi kişisel gelişimlerini, zihinsel gelişimlerini daha üst noktalara taşıyabilecekleri içerik atölyeleri, robotik atölyelerle ilgili yazılar, kendilerinin işlerini yaptıkları çizimlerini tasarımlarını dahi kendilerinin yaptıklarını atölyeler. Gene  bir cam atölyemiz var. Engelli çocuklarımızın için cam ve farklı işleri, çalışmaları orada yapmalarına imkan sağlıyor. Çok güzel oldu ben hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün burayı gezen herkes ne olduğunu gördükçe anladıkça gerçekten bunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor” diye konuştu

 

Bu haber 244 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...