Gazipaşa İlkokulu Bahçesi Artık Rengarenk

20 Nisan 2019 13:04

Yalvaç Gazipaşa İlkokulu yöneticileri örnek bir çalışmaya imza attı.

Okul Müdürü Mustafa Veli Şahin’in verdiği bilgiye göre geçtiğimiz haftalarda yapılan bir çalışma ile okul bahçesi personel tarafından boyandı, çeşitli oyunlar için düzenlendi.

Son dönemlerde unutulmaya başlayan oyunları hatırlatmak, teknolojinin getirdiği olumsuzluklar sonucu çocukların telefon ya da bilgisayar başında bireysel oyunlara yönelmelerini azaltmak için Gazipaşa İlkokulumuzda “Çık Dışarıya Oynayalım” adı verilen çocuk şenliği düzenlendi.

Gazipaşa İlkokulunda geçtiğimiz hafta Yalvaç Kaymakamı Aytekin  Yılmaz, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Emniyet Müdürü Tarık Korucu,  Garnizon Komutanı Resul Kaya  ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü başta olmak üzere okul, kurum müdürlerinin katılımı ile açılışı yapılan şenlik öncesi okulun bahçesinde çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirten Okul Müdürü Mustafa Veli Şahin, bu çalışma ile çocukların özellikle telefon-bilgisayar gibi teknolojik aletlere yönelmelerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

Müdür Şahin, “Son dönemlerde oyun kavramı;  kentsel  yaşamın getirdiği olumsuzluklarla birlikte  çocukların bireysel olarak  yaptığı ve daha çok bilgisayar başında oynama haline dönüşmüştür. Bu durum nesiller aracılığı ile getirilen geleneksel çocuk oyunlarımızın geleceğe taşınmasında bozucu etki oluşturmaktadır.  Ayrıca, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme ile beslenme bozuklukları hızla artmaktadır. Geleneksel çocuk oyunları  şenliği ile  çocuklarımızın  karakterine  uygun  fiziksel  etkinlikler  yapması, paylaşmayı  öğrenmesi, oyunla başlayan spor ahlakının yaşam biçimi haline dönüşmesi hedeflenmektedir. Nihai hedefimiz ise milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının öğretilmesi ve yaşanılmasıdır. Bu çalışmada emeklerini, akıllarını ortaya koyan tüm arkadaşlarımıza, destekleri için Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’ye,  açılışımıza gelen başta sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm katılanlara teşekkür ederim” dedi.

Açılışın ardından geleneksel çocuk oyunlarımızdan yakartop, dokuztaş, seksek, şişe doldurmaca, misket, mendil kapmaca gibi oyunları oynayan öğrenciler gönüllerince eğlendiler

 

 

Bu haber 386 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...