SDÜ´ için Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı 15 Ülke 22 Sınav Merkezinde gerçekleştirildi

27 Nisan 2019 12:14

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), ilk aşaması Türkiye dâhil 15 ülkede, 7 farklı dilde, 22 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekleştirilen işbirlikleri kapsamında 2019 SDÜ YÖS'e 6 bin 888 adayın katılım gösterdiğini bildirdi.
SDÜ YÖS'ün Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça dillerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayyıldız, yüksek katılım nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.
Türkiye'de Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapan çok az sayıda üniversite bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Ayyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yükseköğretim kurumları içerisinde her zaman olduğu gibi yine SDÜ var. SDÜ YÖS 2019'a 6 bin 888 aday gibi rekor bir katılım gerçekleşti. Bu bağlamda işbirliği yaptığımız MEB ve YEE'ye teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz 2019-2020 akademik yıl için ayırdığı yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı -değişmekle birlikte- 333'tür. Türkiye'de birçok üniversite SDÜ YÖS'ü tanıyor. Bir başka ifadeyle birçok üniversite SDÜ YÖS sonuçları kapsamında yabancı uyruklu öğrenci kaydı yapacak.”
SONUÇLAR 3 MAYIS CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, sonuçların 3 Mayıs 2019 Cuma günü http://yos.sdu.edu.tr uzantılı resmî internet sayfasından yayınlanacağını açıkladı. Ayrıca 7 dildeki sınav sorularının bir kısmının da adayların erişimine açılacağını bildiren Prof. Dr. Ayyıldız, işleyiş takvimini şöyle paylaştı: “Sonuçlar ilan edildikten sonra olası itiraz süremiz de olacak. Bu takvim de 3 ilâ 7 Mayıs tarihleri arası işletilecek. 8 Mayıs'ta da olası itirazların değerlendirilmesi ve sonuçların ilan edilmesi sürecini tamamlamış olacağız.”
SDÜ'DE BİN 263 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, -25 Nisan 2019 Perşembe tarihi itibariyle- Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 13'ü önlisans, 980'i lisans, 162'si yüksek lisans ve 108'i doktora olmak üzere bin 263 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü söyledi. Ayyıldız, 2018 SDÜ YÖS sonuçları ışığında 225 öğrenci kayıt ettiklerini anımsattı.
Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavı şu ülkelerde gerçekleştirildi: Türkiye (Isparta, İstanbul, Ankara, Gaziantep), Almanya (Köln), Fransa (Lyon), Avusturya (Viyana), Belçika (Mons), Yunanistan (Gümülcine), İran (Tahran), Azerbaycan (Bakü), Kırgızistan (Bişkek), Bangladeş (Dakka), Endonezya (Cakarta), Afganistan (Mezar-ı Şerif), Katar (Doha), Kuveyt (Kuveyt) ve Suudi Arabistan'da (Amman, Riyad, Tebük, Tayif, Medine, Cidde)

Bu haber 442 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...