HALTERDE GURURLANDIRAN BAŞARI

27 Nisan 2019 12:23


Ispartalı Halterciler, Gençler Türkiye Halter Şampiyonası'nda Nazmiye Abçi Türkiye ikincisi, Bahar Akkoç Türkiye üçüncüsü oldu. Fatma Gül Çevik ise Türkiye rekoru kırmasını bildi.
Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Aydın Didim'de gerçekleştirildi. .
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde Didim Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonaya erkeklerde 484 ve kadınlarda 310 sporcu olmak üzere toplam 794 sporcu katıldı.
Şampiyonanın açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Türkiye Halter Federasyonu başkanı Taner Taşpınar, Didim Garnizon komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Aydın Gençlik ve Spor il Müdürü Ökkeş Demir, daire amirleri ve Didim'deki spor camiası katıldı. Tören sporcuların seremonisi geçişiyle başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu
Bu arada Türkiye Halter Federasyonu başkanı Taner Taşpınar, Gençler kulüpler Türkiye şampiyonasının destek olan herkese teşekkür etti. Taşpınar, "Mart ayında Amerika'da yıldızlar dünya şampiyonasında 20 madalya çıkardık. Büyük başarı elde ettik. Nisan ayında Gürcistan'da büyükler Avrupa şampiyonasında 3 altın 4 gümüş 5 bronz aldık. Çok iyi gidiyoruz. Arjantin'de gençlik olimpiyatlarında Türkiye 11 altın madalya aldı; 4'ünü haltercilerimiz aldı. Büyük başarıydı. Bu başarıları arttırarak sürdüreceğiz" dedi.
Bu arada Ispartalı başarılı halterci Bahar Akkoç Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Nazmiye Abçi ise 55 kiloda Türkiye ikincisi oldu.
Ayrıca Fatma Gül Çevik ise kilosunda Türkiye rekoru kırarak başarılarına bir yenisini ekledi.
Bu arada Halter Antrenörleri Hasan Ali, Ferit ve Gamze Şen'in sporcuları dereceleriyle gururumuz olmaya devam ediyor.

Bu haber 400 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...