Nataliya Gorelova’dan Afyon’da Bale kursu

8 Mayıs 2019 17:38

Bazı illerde açtığı sanat merkezlerinde yetiştirdiği başarılı balerinlerle adından sıkça söz ettiren Türk vatandaşı Nataliya Gorelova, en kısa zamanda Afyonkarahisar’da da çalışmalara başlayıp, bale kursları açacaklarını söyledi.

Bale Sanat Merkezi’nin kurucusu Koreograf Pedagog Nataliya Gorelova, yaptığı açıklamada, bale kurslarında eğitmenlik yapacak kişilerin akademik bir kariyeri bulunması gerektiğini hatırlatarak, bale dersleri verecek hocaların klasik bale üzerine Devlet Konservatuarından mezun olmaları ve kesinlikle Bale Pedagoji okumaları gerektiğini belirtti. Kendisinin Isparta ve Afyon’un Dinar ilçesinde bale dersleri verdiğini ve bu kursların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Nataliya Gorelova, şu ana kadar yaptığı çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“11 yıl önce Isparta’ya klasik Bale sanat dalını getirerek bir ilke imza attık. Bu bölgelerde bu işi akademik olarak yapan kimse yoktu. Yüzlerce Bale gösterileri ve temsiller düzenledik. Şu anda çok sayıda Ispartalı öğrenci, Türkiye’de akademik sahnelerde yer almaktadır. Her sene yaz ve kış aylarında Isparta’da 2 tane temsil sunmaktayız. Televizyon programlarına çıkıp bu sanat dalını insanlara anlatabilmek, tanıtabilmek için çok uğraştım. Güzel öğrencilerim var ve bazıları şu an bale bölümlerine girmeye hazırlanıyorlar. Klasik bale sanatı çok zor ve uzun yıllar çalışılması gereken bir sanat dalıdır. Bale dersleri verecek hocalar, klasik bale üzerine Devlet Konservatuarından mezun olmalı ve kesinlikle Bale Pedagoji okumalıdır. Sadece dans etmesini bilen kişilerin balerin hocası olamayacağının altını çiziyorum. Çünkü yüzlerce ince gramerler ve teknikler vardır. Sakatlanma riski içeren bir sanat dalıdır ve veliler kesinlikle derslere girecek hocanın diplomasını görmelidir. Ayrıca Kültür Bakanlığı’ndan onaylı diploma, sertifikalar vb. gibi belgelerle balerin hocalığı yapılamaz. Sadece akademik diploması olan kişiler hocalık yapabilir.”

“BAYRAMDAN SONRA AFYONKARAHİSAR’DAYIZ”

Bale Sanat Merkezi kurucusu Nataliya Gorelova, Afyonkarahisar’da da bale kursları açılması yönünde talepler geldiğini ifade ederek, “Uzun süredir Afyonkarahisar’dan bale dersleri vermem yönünde istekler geliyordu. Bu talepleri değerlendirdikten sonra Afyonkarahisar’a gelerek bazı il yöneticileri ve okul müdürleri ile görüştüm. Tanıtım konusunda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Ayrıca insanların bu sanatı öğrenmek istediklerini ve çok ilgili olduklarını gördüm. Ramazan Bayramı’ndan sonra Afyonkarahisar’da öğrenci ve öğrenci velileri ile bir toplantı yaptıktan sonra çalışmalara başlamak istiyoruz. Eminim ki Afyonkarahisar’dan da bale bölümünde başarılar kazanacak öğrenciler yetiştirecek ve bale sanatçıları çıkaracağız” diye konuştu.

 

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...