Yönetici Atama Yönetmeliğini Protesto ettiler

8 Mart 2013 19:19

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Yönetim Kurul Üyeleri Ankara’da düzenlenen ucube yönetici atama yönetmeliğini protesto eylemine katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından tüm şube yöneticileri, şube yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri, yönetici adayları ve eğitimciler de bu eyleme destek verdi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban eylemle ilgili yaptığı açıklamada;

Her türlü torpilin önünü açan, kazanılmış hakları yok sayan, yönetici atamasında ülkemizi geriye götürmeyi hedefleyen bu yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz. Bu düşüncelerle eyleme katıldık.

Eylemde eğitimciler; “Kuvvetsiz Adalet ve Adaletsiz Kuvvet. İki Büyük Felakettir”, “Avcı Öğretmenleri Av mı Zannettin?”, “Kul Hakkı Yemenin, Affı Olmayan Günahlardan Olduğunu Bilmiyor musunuz?”, “Liyakat mi, Yandaşlık mı?”, “Yönetmeliğin Adı Ne? Yönetici Atama mı, Yandaş Seçme mi?”, “İstediğimi Atarım Yönetmeliğine Hayır”, “Yeter Artık! Zararsız, Eğitime Faydasız”, “MEB: YMTB. Ad Değişikliği Yapıldı. Yandaşa Makam Tahsis Bürosu”, “Ömer Gitti, Avcı Geldi. Ne Değişti?” şeklinde pankartlar taşıdı.

Eylemde atılan sloganlar da dikkat çekiciydi. “Yandaş Atama İstemiyoruz”, “Çalışanlar Burada, Adalet Nerede?”, “Adınız Adalet, İşiniz Rezalet”, “Çalışanlar Yasta, Bakanlık İflasta”, “Torpil Değil, Adalet İstiyoruz”, “Emin Zararlı, Hikmet Faydasız” şeklinde sloganlar atan eğitimciler düdük çalarak Bakanlığı kınadı.

 Eylemede bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; Böylesine ucube bir yönetmeliği yapma şerefi Hüseyin Çelik’e, Nimet Çubukçu’ya ve Ömer Dinçer’e nasip olmadı ama Sayın Nabi Avcı’ya nasip oldu. Sayın Bakanım; sizi tebrik ediyorum!

Yönetmelikte sakıncalı hususlara dikkat çeken Koncuk, “Daha önceleri okul yöneticileri yazılı sınavla atanıyordu. Yazılı sınavda en yüksek puanı alan yönetici oluyordu. Okul müdürü ya da müdür yardımcısı olmak için torpile gerek yoktu. Şimdi yazılı sınav yine var. Ancak bunun yanı sıra mülakat da var. Biliyorsunuz mülakat eşittir torpil demektir. Arkanızda iktidar partisinin ilçe başkanı, il başkanı yoksa, dayınız, amcanız yoksa, o mülakatı geçmek çok zordur.

Böyle bir yönetmeliğe imza atan bir Milli Eğitim Bakanının bundan sonra yapacağı uygulamalara güven duyar mısınız? Hayır, ama biz güven duymak istiyoruz. Ne yazık ki kime güven duyduysak elimizde kaldı.” Dedi.

Yönetmeliğe dava açtıklarını belirten İsmail Koncuk, “Birçok kazanılmış hakkımızın silindiği Yönetici Atama Yönetmeliğini dava ettik. Yönetmelik 19 maddeden oluşuyordu, 17 maddesinin iptalini istedik. Ne kadar saçma sapan bir yönetmelik ile karşı karşıyayız ki, sendikamız 17 maddeye dava açtı. Danıştay’ın bu davaya nasıl yaklaşacağını bilmiyorum ama mutlaka MEB Yönetici Atama Yönetmeliği iptal edilmelidir” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un açıklamasının ardından büyük bir kazanda Yönetici Atama Yönetmeliği yakıldı. Daha sonra Genel Başkan Koncuk Bakanlık kapısına siyah çelenk bıraktı. Eylem olaysız sona erdi.

 

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...