Bayramda sevdiklerinize kartpostal gönderin, nostalji yaşayın..

30 Mayıs 2019 16:04

Isparta Belediyesi ile PTT Başmüdürlüğü işbirliğinde geçmiş bayram gelenekleri günümüze taşınıyor. Teknolojinin hızla gelişmesi nedeniyle SMS, internet postası ve çeşitli sosyal medya ürünleri aracılığıyla yapılan bayram kutlamalarında eskiden olduğu gibi sıcak ve içten kutlama aracı olan kartpostallar özleniyor.

                Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in geleneklerin yaşatılmasına yönelik duyarlı yönetim ilkesi doğrultusunda önemli bir çalışma başlatıldı. Isparta Belediyesi ile PTT Başmüdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Isparta halkı özlediği kartpostallarla buluşturulacak. ‘Kartı PTT’den, Pulu Isparta Belediyesi’nden, Göndermesi Vatandaştan’ kampanyası ile bu bayram teknolojik kutlamalar gölgede kalacak. Kampanya kapsamında bastırılan Isparta’yı tanıtıcı kartpostallar halka ücretsiz dağıtılacak. Kartpostalların gönderme ücreti olmayacak. Isparta Belediyesi’nin basımını üstlendiği 1 TL’lik lavanta ve gül resimli pullar kartpostalların gönderiminde kullanılacak. PTT, kampanya kapsamında eskiden olduğu gibi Valilik karşısındaki PTT önünde kartpostalları sergileyecek.

                PTT Başmüdürü Baki Yılmaz, böyle bir geleneğin yaşatılmasına verdiği destekten ötürü Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. PTT Genel Müdürlüğü’nün eski kartpostal geleneğinin yaşatılmasını çok önemsediğini ve yurt genelinde ‘kart bizden, göndermesi sizden’ kampanyası düzenlediğini belirten Yılmaz, “Isparta’da kampanyamız biraz daha farklı. Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, kartpostalların gönderme maliyetlerini de üstlenerek kampanyamızın daha güçlü olmasını sağladı. Belediyemizin basımını üstlendiği pullar halkımıza ücretsiz olarak dağıtılacak. Kartpostalları PTT, pulu Belediyemiz karşılayacak. Vatandaşımıza da sadece göndermek kalacak. Bu bayram tek tuşla yapılan bayramlaşma mesajlarını bir kenara bırakarak sevdiklerimize kartpostal gönderelim” diye konuştu.

                Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de çocukluk ve gençlik dönemlerinde PTT önünde sıralanan kartpostal satıcılarını hala unutamadığını söyledi. Böyle bir kampanyaya destek vermekten çok mutlu olduklarını belirten Başdeğirmen, “Teknoloji geliştikçe vatandaşlarımız bayram kartlarını unuttular. Bayram kartlarının yerini cep telefonundan kısa mesajlar, internetten elektronik postalar almaya başladı. Doğal olarak alınan bir kart ile elektronik posta insanlara aynı hazzı vermese de teknolojiyi kullananlar için zaman artık çok önemli. Bir dakika bile sürmeyen işlemler dururken, eski gelenekler artık cazibesini yitiriyor, yitirmek zorunda kalıyor. Siz nasıl düşünürseniz, düşünün. Ben "İyi bayramlar" veya "Yeni yılını kutlar ve seni en içten sıcak duygularımla öperim" gibi basit, iddiasız ama gerçekten kendi kelimelerimizle ve kendi yazımızla ifade ettiğimiz o gerçek sevgi, gerçek saygı dolu, bin bir çeşit renkli resimli kartlarını bugün çok özlüyorum. Halkımızın da özlediğini biliyoruz. Bu nedenle böyle bir kampanyaya destek verdik. Eskiden olduğu gibi PTT’miz önünde kartpostallar olacak. Pulunu da biz vereceğiz. Halkımıza sadece yazmak ve göndermek kalıyor. Gelin bu bayram kutlama mesajlarımız sıcak, samimi ve içten olsun” dedi.

                Isparta Belediyesi ve PTT Başmüdürlüğü kampanyanın başlangıcını bayrama kısa bir süre kala PTT Çarşı önünde basın açıklaması ile başlatacak.

 

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...