Yaban domuzu avı yasak

30 Mayıs 2019 16:06

Aç kalan domuzlar yiyecek ve su bulabilmek için ovalara iniyor. Karayollarından sürüler halinde ovalara geçiş yapan domuzlar, hem sürücülere hem de vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle gece saatlerinde ovalara inen domuzlar, karayollarında korku dolu anlar yaşatıyor. Sürüler halinde yola inip karşı yöne geçmeye çalışan domuzlar, seyir halindeki araçların önüne de çıkıyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk şu açıklamayı yaptı: “Bu mevsimde özellikle çiftçilerimiz domuzlar yüzünden büyük mağduriyet yaşıyor. Tarlalara büyük zararlar veren domuzlarla alakalı yetkililerimizin bir an evvel çare bulmasını istiyoruz. Domuzlardan sadece üreticilerimiz değil sürücülerimizde mağduriyet yaşıyor. Gece saatlerinde sürüler halinde yola inen domuzlar trafikte ölüme davetiye çıkartıyor. Gerekli tedbirlerin biran önce alınması gerekiyor. Son günlerde bize Sav, Kuleönü, Bozanönü, Aliköy, Büyük ve Küçük Hacılar Köyleri, Büyükgökçeli başta olmak üzere bütün ilçe, kasaba ve köylerde bulunan vatandaşlarımız şikayette bulunuyor. Son yıllarda domuz sayısında da ciddi bir artış yaşandı. Gerekli tedbirler alınmazsa, ileride çiftçilerimiz büyük bir kaosa doğru sürüklenebilir” dedi.

GECE YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLER DİKKAT!

Gece trafiğe çıkacak olan sürücüleri uyaran Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk: “Domuzlar tarlalara ya da sulak alanlara ulaşmak için dağdan ovaya iniyor. Bu geçiş esnasında yola inen domuzlar sürücüler için de tehlike saçıyor. Otomobil ve otobüs şoförlerinin özellikle karanlık bölgelerde çok yavaş gitmelerini belirtmek istiyorum. 100 km hızla bir domuza çarpıldığında ortaya çıkar bilançoyu düşünmek bile ürpertici. Lütfen dikkatli olalım. Mübarek Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı, tatilcilerimiz yollarda çok dikkatli olsunlar” dedi.

İlçe ve köylerinde üretim yapan çiftçiler, bölgede yaban domuzunun çok olduğunu ve ekili olan tarlalarına ciddi anlamda zarar verdiğini ifade ettiler. Çiftçiler, bölgemizde çoğalan yaban domuzlarının geceleri tarlalara girerek büyük zarar verdiğini ve verilen bu zararların altından nasıl kalkacaklarını bilemediklerini söyleyerek, "Bölgemizde yaban domuzu avı yasak. O yüzden çoğaldılar. Bazıları çok büyük. Tarlalarımıza zarar verdikleri gibi insanlara da zarar verebilecek büyüklükteler. Köy civarında ekili alanlara sürüler halinde dalarak büyük zarar veriyorlar. Her geçen yıl daha da fazlalaşıyorlar. Özellikle son zamanlarda artan domuz sürüleri insanları bile korkutuyor. Domuzları vurmak yasak. Buna yetkililer bir çözüm bulsun"

Bu haber 223 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...