“TOKİ için 4 bin konutluk yer ürettik”

1 Haziran 2019 12:48

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sosyal konut konusunda verilen sözlerin tek tek yerine getirileceğini söyledi, TOKİ’deki gelişmeleri anlattı.

                Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, taksici esnafı ile sahur buluşmasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başdeğirmen, şu açıklamalarda bulundu:

“Göreve geldikten sonra ilk yapacağımız yerlerden birinin ITKM’nin açılması olacağını söylemiştik. Çalışmalara başladık. TMSF ile anlaştık. Camiyi önce açalım dedik. Hızlı bir çalışmayla bitirdiler. Allah nasip etti. Kadir gecesinde teravih namazını Pazar Camii’nde kılacağız. Sahura kadar programımız var. Esnafımızı buraya davet ediyorum. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Şehir Hastanesi önünde yapılacak üst geçidin ihalesi yapıldı. Yürüyen merdivenli asansörlü geçit yakın zamanda yapımına başlanacak.  Kolçelik Kavşağı projesi onaylandı. Yan yol çalışmaları başladı. Meddem Hastanesi arkasındaki köprü de bayram sonrası yapılıyor. İkinci sırada yeni terminalin kavşağı yapılacak. Üçüncü olarak Diş Hastanesi, dördüncü de Şehir Hastanesi önü kavşağı yapılacak.

Yaşlılarımızın evde kişisel bakımlarına yönelik hizmetimiz başladı. Bugüne kadar Isparta’ya güneş enerjisi kurulmamış. Devlet üç ile GES yatırımı izni verdi. Bunlardan biri de Isparta. Senirce’de 500 dönüm hazine arazisi vardı. Gelir gelmez burayı ücretsiz devredin diye müracaat ettik. Onun da olurunu aldık. Arazi devredildi. TOKİ ile ilgili çalışmalarımızda Botanik Park’ın arkasında 353 dairelik projenin 750 daireye çıkması için çalışma başlattık. Şu anda 4 bin daire sosyal konut yapabilecek yerimizi ürettik. Halife Sultan Mahallesinde  beş aydır asfalt kazılmış asfalt olmadığı için dökülememiş. Gelir gelmez Meclis Başkanvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Bey’den asfalt istedik. Kendisi 30 kamyon asfaltın Özel İdare’den alınmasını sağladı ve oranın da asfaltını bitirdik. Şu an gidişat çok güzel sıkıntılarımız elbet var ama hepsini aşabilecek güçteyiz.”

 

Bu haber 217 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...