“Kimi yardımını yapıyor kimisi dedikodusunu!”

8 Mart 2013 19:26

Bu söylem İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’ya ait. Avcı, son zamanlarda camilerde toplanan yardımların gerekli yerlere ulaşmadığı, farklı amaçlarla kullanıldığı şeklindeki iddialara cevap verdi ve “Yardımlar vatandaşımızın tamamen vicdanına bırakılmıştır. Yardım eden ediyor etmeyen de dedikodusunu yapıyor, bazılar da yardımların amacına ulaşmadığı yanılgısına varıyor” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, en hassas konulardan biri üzerinde değerlendirmede bulundu. Son zamanlarda özellikle Cuma Namazları sonrası toplanan yardımların amacına ulaşmadığı ya da cami yaptırma derneklerinin gerektiği gibi yardımları kullanmadığı konularında çıkan söylentilere açıklık getiren Müftü Avcı, “Buna vatandaşlarımız karar verecekler” dedi. Bazı hizmetlere devlet ödeneğinin olmadığını bu sebeplerden dolayı vatandaştan yardım talebinde bulunulduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi: “Örneğin Kuran Kursu yapımı ya da masrafları için ödenek yok. Mesela cami, caminin yapımından masraflarına hatta ihtiyaçlarına kadar devlet ödeneği yok. Müslüman memlekette yaşıyoruz. Kimse yardımda bulunmasa Kuran Kurslarına ve camilere kilit vurulur. Bunların tamamı vatandaşlarımız sayesinde yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bunların yapılması konusunda bize haklı olarak ‘Yapın’ diyor. Yardım için kimsenin kapısına dayanamazsınız. Ancak camilerde para toplayarak bu sorunu aşıyoruz. Din hizmetleri halkın gönlüne, vicdanına bırakılmıştır. Camilerde verilen o kuruşları sakın küçümsemeyin.

TOPLANANAN PARADAN VALİ’NİN BİLE HABERİ VAR

Bizim görevimiz dürüst olmaktır. Vatandaşın verdiği bir kuruşu yerine ulaştırmaktır. Emanete hıyanet edilmemesi gerekiyor. Toplanan paraların her kuruşu müfettişlerimiz taraflarından didik didik kontrol ediliyor. Hepsinin makbuzları kesiliyor. İlin mülki amirinin bile izni alınıyor. Paranın tutanakları tutuluyor. Öyle basit değil.

800 ÖĞRENCİ GÜNLÜK NE YER NE İÇER

5 tane yatılı Kur’an Kursumuz var. Bunlarda da toplam 800 öğrencimiz var. Bunların giderleri devlet tarafından karşılanmıyor. Hayırsever halkımızın verdiği o kuruşlarla karşılanıyor. Sadece öğrencilerimiz değil, orada çalışanlar ve binanın da giderleri var. Gerisini siz düşünün.

YARDIM ETMEYEN DEDİKODU BARİ YAPMASIN!

Yardımlar vatandaşımızın tamamen vicdanına bırakılmıştır. Yardım eden ediyor etmeyen de dedikodusunu yapıyor. Yardımların amacına ulaşmadığı yanılgısına varıyor ve çevresine yayıyor. Yardım etmeyen dedikodu bari yapmasın.Yasalara göre bu yardımlar ancak bu şekilde toplanabiliyor.”

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...