SPOR SALONU İŞLETMECİLERİNDEN GÜÇBİRLİĞİ

13 Haziran 2019 15:56

25 Spor salonu işletmecileri, spor ve sporcuyu desteklemek için biraraya geldiler, dernekleşecekler.

Isparta’da faaliyet gösteren ruhsatlı spor salonu işletmecileri bir platform çatısı altında birleşti. Platform önümüzdeki günlerde dernekleşecek, Isparta’da spor adına örnek çalışmalara imza atacak.

Spor Salonları İşletmecileri Platformu Sözcüsü Tanju Aycan, Isparta’da sporun ve sporcunun mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Isparta’nın spor altyapısı ile spor merkezi olabilecek kapasitede bir şehir olduğunu kaydeden Aycan, 25 spor salonunun yaptığı güçbirliğini ve hedeflerini şöyle anlattı:

“Isparta’da 25 spor salonu var. Bu işletmeciler olarak platform kurduk. Biz bunu dernekleştirmeyi düşünüyoruz. Sporu ve  Sporcuyu Destekleme ve Yardımlaşma Derneği adı altında dernekleşeceğiz. Her salonda bizim yardım kutularımız olacak. Çünkü biz kulüpler gibi para dilenmek istemiyoruz. Biz bunu kendi bünyemizde insanlardan gönül rızası ile para toplayacağız. Biriken paralarımız sporculara destek olarak dağıtılacak. Başarılı sporcularımızı destekleyeceğiz. Bütün masraflarını toplayacağız, cebine harçlığımızı koyacağız. Fitness merkezlerinde neden para toplanıyor? Ne alaka diyebilirsiniz. Fitness bütün sporların babasıdır. Her spor dalı ile uğraşan fitness yapmak zorunda. Dünyada derece alan sporcuların çoğu bizimki gibi salonlardan yetişiyor. Spor bilinçli olarak yapılmalıdır.”

Isparta’daki spor salonlarının her birinin en az 600 bin TL’lik yatırımla kurulduğunu ve bünyesinde 10-15 kişiye istihdam sağladığını kaydeden Sporta Spor Merkezi Sahibi Aycan, “Isparta’daki salonlar büyük yatırımlar. En azından 10-15 kişi çalışıyor. Bir salon en az 600 bin TL’ye maloluyor. Toplamda 300 kişiye istihdam sağlanıyor. Derneğimizi kuracağız ve gücümüzü göstereceğiz” diye konuştu.

            Isparta’da spor adına yapılabilecek çok şeyin olduğuna dikkat çeken Tanju Aycan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim beklentimiz kendi şahsımız adına değil. Spor adına isteklerimiz var. Sadece belli yerlerde spor yapılmamalı, halkın arasında spor yapılmalıdır. Mahallelerde çok güzel tesisler yapılıyor, malzemeler alınıyor. Ama boş, kullanılmıyor. Her mahallede semt sahaları için spor direktörleri görevlendirilmelidir. O direktörler halkı spora yönlendirmeli, danışmanlığını yapmalı. Altyapıya yönelik çalışmalar yapmalı. Ispartaspor bugün neden başarısız? Çünkü altyapısı yok. Güçlü bir altyapı sistemi ancak böyle kurulur.”

Bu haber 389 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...