Eğirdir Halk Eğitimin el işi eserleri görücüye çıktı

15 Haziran 2019 12:13

Eğirdir’de Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları el işi göz nuru eserler yılsonu sergisiyle beğeniye sunuldu.

Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları el işi göz nuru eserler yılsonu sergisiyle beğeniye sunuldu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı, yıl sonu sergisi İlçe Spor Salonunda açıldı.

Açılışa Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Can Altay, Müftü Mustafa Türköz, İşkur İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Isparta İl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, daire müdürleri, kursiyer ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal şunları söyledi:

"Halk Eğitimi Merkezimizin 2018-2019 yılı el sanatları ürünleri yıl sonu sergisi ve öğrenme etkinlikleri programımıza hoş geldiniz. Halk Eğitimi Merkezimiz bu yıl işbirliği içinde olduğu kurum ver kuruluşlarla birlikte farklı alanlarda bir çok kurs açmış, örgün öğretim dışına çıkmış vatandaşlarımızla birlikte ilçemizdeki okullarımızda sportif , bilimsel, sanatsal, kültürel kurslarla öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamıştır.

 Mesleki ve teknik alanda 75 kurs ve 1939 kursiyere,

Genel alanda 97 kurs ile 2104 kursiyere,

 Okuma yazma alanında 20 kurs ile 49 kursiyere,

Eğirdir Kaymakamlığımızın yürüttüğü  Profesör Aydın KÖKSAL yazılım ve kodlama kurslarında 56 çocuğumuza ve toplamda 4 bin 148 kursiyere eğitim vermiş bulunmaktayız.

Okullarımızın kapanması ile birlikte öğrencilerimize yönelik yaz kursları kapsamında bir çok kurs açmayı da planlamaktayız. Çocuklarımız ve velilerimizi bu kurslarla ilgili bilgi almaları için Halk Eğitimi Merkezimize bekliyoruz.

Açılan kurslarımızda, Halk oyunları yarışmalarımızda,  sergilerimizde, müzik dinletilerimizde, tiyatro gösterilerimizde bizlere destek veren kurum ve kuruluşlarımıza, yemek İkramını yapacak olan Serka Mermer adına Ahmet BULUT beyefendiye,  Eğirdir Belediye başkanımıza, ve Kaymakamımız sayın Abdullah AKDAŞ a teşekkürlerimi sunuyorum."

Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra sergi açılışı yapıldı.

Protokol ve davetliler sergilenen el emeği göz nuru ürünleri merakla incelerken, sergilenen eserler büyük beğeni topladı.

Kaymakam Abdullah Akdaş, sergilenen eserleri incelerken eğitim yılı içerisinde gösterdikleri gayret ve başarılardan dolayı öğretmen ve kursiyerlere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Özellikle bayanların meslek edinmesi ve ev ekonomisine katkıda bulunmaları açısından bu kursların çok değerli olduğunu belirtti.

Açılış programında katılımcılara kabune-helva ikramında bulunuldu.

 

Bu haber 421 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...