“Kadın ve Erkek Arası İletişim” ele alındı

8 Mart 2013 19:31

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(KASAUM) tarafından “Kadın ve Erkek Arası İletişim” temalı bir konferans düzenlendi.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını KASAUM Müdürü Doç. Dr. Ersin Uskun yaptı. Uskun, 8 Mart’ın 1977 yılından bu yana tüm dünyada, kadınların; eşitliğe, kalkınmaya dair, daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirterek Dünya Kadınlar Günü süreci hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına kadın hakları ya da insan haklarının böyle bir güne sıkıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bu tür parçalı yaklaşımların Batının modernist uygulamalarının bir sonucu olarak ortaya çıktığını ve meselenin makro düzeyde ele alınması gerektiğini söyledi. Yaşanan savaşlarda en çok ezilenlerin kadınlar olduğunu dile getiren İbicioğlu, bu durumun artık farkına varıldığını da sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: “BM bu konuda samimi olsaydı Suriye’ye, Filistin’e müdahale etmesi, Afganistan’da da savaşların devam etmemesi gerekirdi. Bu tür durumlarda ezilen kadınlar, bunu hepimiz biliyoruz bunu artık tartışmamız gerekiyor. Bunları tartışacak olan insanlar, sizin gibi duyarlı, insanlığın geleceğini düşünen Anadolu medeniyetinin ışığını doğuya, batıya, Amerika’ya, Uzak Doğu’ya taşıyabilecek insanlardır. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Kadınların her alanda çok güçlü bir eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Günümüzün toplumsal koşulları içerisinde kadının ekonomik olarak ayakta durmasını sağlayabilecek imkan ve donanımları mutlaka sağlamamız gerekiyor.” İbicioğlu, SDÜ’yü tüm akademik- idari personeli ve öğrencileriyle Nijer’deki kadınların dramına ortak olmaya ve onlara yönelik bir yardım kampanyası düzenlemeye davet etti.

Kadınların toplumun gizli mühendisleri olduğunu dile getiren İbicioğlu, “Kadınlar, hepimizin hayatında çok önemli yere sahip. Her şeyden önce bir evladı anne yetiştiriyor. Bir insanın kişiliğinin alt yapısı on yaşına kadar şekilleniyor. Kişilik gelişiminin %30’u doğuştan, %70’i sonradan elde ediliyor. Bu durumda kişilik gelişiminde en aktif rol annelerindir.”dedi.

Daha sonra “Kadın ve Erkek Arası İletişim” isimli konferansını vermek üzere kürsüye gelen Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Canten Kaya, katılımcılara evlilikte mutluluğun sırlarını anlattı. İletişimde doğru sözleri bulmanın önemini anlatan Kaya, evliliğe yüklenen anlamın önemli olduğunu vurgulayarak “Mutlu olmak için değil birbirinizi mutlu etmek için evleniniz.” dedi.

Konferansın ardından SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Münire Çiftçi’nin başkanlığında PEGASUS Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Berrak Kutsoy, Hediye Un Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Büyükçulcu, Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikliği Kurucusu Nilgün Çökelek ve Şüşütown Kurucusu Şüheda Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Kadın Sorunları ve Çözüm Önerisi Olarak Kadın Girişimciliği” konulu panele geçildi.

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...