ISBAŞ, bayilik sistemine geçiyor

17 Haziran 2019 16:52

Belediye Meclisi, ISBAŞ şirketinin 3 milyon TL limitle bankaların doğrudan borçlanma sistemine ve bayi tahsilat sistemine dahil olmasına karar verdi. Belediye Başkan Başdeğirmen, bayilik  sistemine geçiş için doğrudan borçlanma sisteminin gerekli olduğunu bildirdi.

Belediye Meclisi, ISBAŞ’ın bimsblok satışlarında bayilik sistemine geçişi için önemli bir karar aldı. Mecliste alınan karar ile ISBAŞ’ın bankalarda 3 milyon TL limitli gayrinakdi/doğrudan borçlanma sistemi ile bayi tahsilat sistemine dahil olacak.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu madde ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Söz konusu maddenin kredi kullanımı ile alakası olmadığının altını çizen Başdeğirmen, “3 milyon TL’lik kredi kullanacağımız anlamına gelmesin. Burada doğrudan borçlanma sistemine geçiyoruz. ISBAŞ, bayilik sistemine geçiyor. Briketi artık her gelene vermeyeceğiz. 3-5 tane bayimiz olacak. Bayilik sistemi için bayimiz olacak kişiden doğrudan borçlanma sistemi kapsamında teminat yatırmasını isteyeceğiz. Bunun için ISBAŞ’ın da bu sisteme dahil olması gerekiyor. Onun için sizden bu yetkiyi istedik” diye konuştu.

 

Bu haber 266 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...