Resmi İlan // V:517

21 Haziran 2019 10:39

T.C. ISPARTA
3. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2019/1 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Isparta İl Merkez İlçe, 2350 Ada, 1 Parsel İSTİKLAL 2 Mahalle/Köy. KIRAÇLAR Mevkii, Tamamı 17162,74 M2 yüzölçümlü olup, arsa nitelikli hisseli taşınmazın satış konusu müteveffa Turan Çelikörs'e ait hisse Oranı 318/1 7769 olup. 307.15 metrekaresi satılacaktır, ancak 02.06.1995 tarih ve 2786 yevmiye no ile Karayolları Genel Müdürlüğü adına kamulaştırma şerhi bulunan, yapılan yazışma sonucu kamulaştırma şerhinin satışa engel olmadığı, taşınmazın Isparta Merkez İstiklal 2 mahallesi 142.cadde batı cephesinde. Namık Kemal Caddesinin kuzey cephesinde, 142.caddenin Namık Kemal ve Doğan Kımıllı caddelerinin kesiştiği yerde, konum olarak düz, üzerinde yapılaşma bulunmayan, imar planı içerisinde her türlü alt yapı hizmetlerinden yararlanan, taşınmazın tamamı yol. park ve kavşak alanı, doğu cephesinde 142.cadde ve Gülpetek sanayi, güney cephesinde Ağız ve Diş sağlığı merkezi, kuzey cephesinde yapılaşmalar olup, şehir merkezine yaklaşık 4 km.mesafededir.
Adresi : lsparta/Merkez/ İstiklal 2 mahallesi Kıraçlar mevkii
Yüzölçümü : Tamamı 17162,74 m² yüzölçümlü, ancak 307,15 m² satılacaktır.
Arsa Payı : 307,15 metrekare
İmar Durumu : İmarlı, TAMAMI YOL, PARK VE KAVŞAK ALANIDIR.
Kıymeti : 33.448,65 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir. Karayolları Genel Müdürlüğü lehine kamulaştırma
şerhli
1.Satış Günü : 30/07/2019 günü 14:00 - 14:10 arası
2.Satış Günü : 06/09/2019 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : Isparta Adliyesi 1.Katta Bulunan Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu
Odası No:25
Satış şarttarı :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün Öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arlırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı ü/erinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklflerinden muayyen eşya ve akardan alınması tazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını
özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize
bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç
bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ellikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündereeatını kabul etmiş sayılacakları. başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvrumaları ilan olunur. 17/06/2019
(V: 517)

Bu haber 473 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...